"TO JE BILA VELIKA GREŠKA" Bivši premijer Velike Britanije komentarisao "Bregzit"

Tanjug

07. 02. 2023. u 21:14

BIVŠI premijer Velike Britanije ser Džon Mejdžor (79) izjavio je danas pred Vestminsterskim komitetom da je Britanija napravila "veliku grešku" kada je napustila Evropsku uniju.

ТО ЈЕ БИЛА ВЕЛИКА ГРЕШКА Бивши премијер Велике Британије коментарисао Брегзит

Foto: AP

Mejdžor je rekao da, iako nije "veliki evrofil", on veruje da je Britanija bila jača dok je bila u EU, preneo je Blumberg.

Zamenik lidera partije Alijansa Stiven Feri pitao je Mejdžora da li je bila prednost za Britaniju da bude u EU tokom početka mirovnih pregovora u Severnoj Irskoj devedesetih godina.

Mejdžor, koji je vodio kampanju da se ostane u EU uoči referenduma o Bregzitu 2016. godine, rekao je da je članstvo u evropskom bloku "olakšalo put" za brojne sporazume na početku procesa.

On je rekao i da EU nije ni blizu savršenstva, ali da su ga ultra-bregziteri nazivali velikim evrofilom.

- To, zapravo, nije tačno. Veoma sam praktičan Evropljanin. Ima mnogo stvari koje ne volim. Ali, onda se zapitam - da li je moj narod bolji i bezbedniji u Evropskoj uniji ili van nje - poručio je Mejdžor.


BONUS VIDEO: 

STIŽE POMOĆ SA SVIH STRANA: I Irak i Iran uputili avione sa hranom i lekovima u Siriju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi