ERDOGAN ZAPRETIO AMERICI: Ako nam ne date avione koje smo platili, to će imati svoju cenu

Novosti online

29. 01. 2023. u 22:13

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je njegov odnos s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom pošten i zasnovan na poštovanju, te da je takav i odnos dveju zemalja u celini.

ЕРДОГАН ЗАПРЕТИО АМЕРИЦИ: Ако нам не дате авионе које смо платили, то ће имати своју цену

Foto: Jutjub/Face the Nation/Kara Productions

„U odnosu s Rusijom imamo poštovanje, poverenje. Moj odnos s gospodinom Putinom je zasnovan na iskrenosti. I sve naše molbe u vezi s Tatarstanom, Dagestanom i svim tim regionima nailaze na odgovor“, izjavio je Erdogan tokom susreta s omladinom u gradu Biledžik.

Turski lider je podsetio da je „u vezi s temom kupovine kompleksa S-400 (od Rusije) bilo mnogo pretnji“ od drugih zemalja.

„Ipak, mi smo kupili S-400. I sada su ti kompleksi u našem džepu“, rekao je Erdogan.

U vezi sa protivljenjem drugih zemalja kupovini S-400 Erdogan je spomenuo i isporuku američkih aviona F-16 i F-35 Turskoj.

„Što se tiče F-16, želimo da ih dobijemo od vas (SAD), ali ih vi ne dajete. Govorili ste o F-35, ali niste održali obećanje. Platili smo oko 14 milijardi dolara, a vi nam ih ne dajete. Ako nam ih ne budete dali, to će imati svoju cenu“, dodao je Erdogan.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu