NA LISTI I KOMPANIJE IZ BELORUSIJE: Zelenski uveo sankcije za još 182 firme i troje pojedinaca

Tanjug

29. 01. 2023. u 10:35

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski uveo je danas sankcije za 185 kompanija i pojedinaca za koje se veruje da su povezani sa režimom u Moskvi.

НА ЛИСТИ И КОМПАНИЈЕ ИЗ БЕЛОРУСИЈЕ: Зеленски увео санкције за још 182 фирме и троје појединаца

Foto: Printskrin

Zelenski je naveo da će firme i biznismeni koji železnicom prevoze osoblje i vojnu opremu ''u ime države agresora'' biti kažnjeni, kao i da će zaplenjena imovina biti korišćena u odbrani Ukrajine, prenosi Gardijan.

Među 182 firme sa spiska nalazi se i nekoliko beloruskih, koje pomažu Rusiji s isporukama, kao i troje pojedinaca.

Zelenski je naveo da Ukrajina radi na tome da i druge države blokiraju imovinu tih firmi i pojedinaca, i zahvalio se ''svima koji pomažu u jačanju sankcija protiv Rusije'', prenosi britanski list.

 

BONUS VIDEO: 

PUCNjI U AMBASADI: Snimak napada na službenike ambasade Azerbejdžana u Teheranu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

RAT U UKRAJINI: U pravcu Hersona za 24 časa pogođeno je 27 osmatračnica Oružanih snaga Ukrajine