BUGARSKA "OPRALA RUKE" OD TERORISTIČKOG NAPADA: "Nemamo nikakve veze sa udarom na Krimski most"

Đ.G.

22. 01. 2023. u 17:31

GLAVNI bugarski tužilac Ivan Gešev rekao je da su bugarski tužioci utvrdili nevinost zemlje u terorističkom napadu na Krimski most, prenosi radio stanica BNR .

БУГАРСКА ОПРАЛА РУКЕ ОД ТЕРОРИСТИЧКОГ НАПАДА: Немамо никакве везе са ударом на Кримски мост

Foto Tanjug/AP

Prema Geševu, njegove kolege iz sofijskog tužilaštva utvrdile su da Bugarska "nema nikakve veze" sa napadom. Prema tužiocu, izjave o „bugarskom tragu” u onome što se dogodilo su „ruski hibridni napad na evropsku zajednicu”.

Na Krimskom mostu rano ujutru 8. oktobra 2022. godine dignut je kamion u vazduh. Usled toga se zapalilo sedam rezervoara sa gorivom železničkog voza, a dva automobilska raspona mosta su se delimično srušila. Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je incident terorističkim napadom.

FSB Rusije saopštio je da je organizator terorističkog napada na Krimski most glavno obaveštajno odeljenje ukrajinskog Ministarstva odbrane. Kako je saopštio FSB, eksplozivna naprava je kamuflirana u rolnama građevinskom polietilenskom folijom na 22 palete ukupne težine skoro 22,8 tona i poslata iz luke Odesa u bugarski grad Ruse početkom avgusta. Roman Solomko je imenovan kao jedan od onih koji su učestvovali u organizovanju otpreme tereta iz Bugarske u luku Poti ( Gruzija ), a zatim u Jermeniju . FSB je saopštio da je privedeno pet državljana Rusije, tri državljana Ukrajine i Jermenije, koji su učestvovali u pripremi zločina - prenela je RIA.

BONUS VIDEO: KAO PONOVO ROĐENI - Bogojavljensko kupanje u ledenoj vodi u Bijsku i Vladivostoku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju