"ŠOLCOV UROĐENI DEFORMITET": Zaharova odgovorila nemačkom kancelaru

Novosti online

18. 01. 2023. u 21:46

PREDSTAVNICA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je danas reči nemačkog kancelara Olafa Šolca da "Rusija mora da bude poražena".

ШОЛЦОВ УРОЂЕНИ ДЕФОРМИТЕТ: Захарова одговорила немачком канцелару

Foto: Shutterstock

Ona je na svom telegram kanalu citirala Šolcove reči: "Rusija mora da bude poražena", a potom kratko napisala svoj odgovor:

"Šolcov urođeni deformitet".

Podsećamo, Šolc je u na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu rekao da, kako bi se rat završio, "ruska agresija mora da bude poražena".

- Zato mi, sa našim partnerima, nastavljamo isporuke Ukrajini velike količine naoružanja. To uključuje sisteme protivvazdušne odbrane kao što su IRIS-T ili Patriot, artiljeriju i oklopna pešadijska vozila, što označava dubok zaokret u nemačkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici - rekao je Šolc.

Nemački kancelar je dodao da Ukrajina može da računa na pomoć Zapada, a potom dao neodređen odgovor na pitanje da li će poslati Kijevu tenkove "leopard 2".

On je istakao da Ukrajina može da računa na pomoć Zapada "koliko god bude potrebno".

- Po ovom pitanju sarađujemo sa našim prijateljima i partnerima i ništa ne radimo sami - rekao je Šolc.

BONUS VIDEO: ZA JAČU KONTROLU RUSIJE - Novi NATO "avaksi" sleteli na aerodom u Rumuniji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (9)

Uperio PIŠTOLJ u Kadirova - i ostao živ: Ramzan se smejao