KORIŠĆENjE mobilnih telefona od strane ruskih rezervista najverovatnije je omogućilo krvavi ukrajinski napad HIMARS-om na Makejevku, u kom je poginuo veliki broj ruskih boraca.

Dragan

02.01.2023. 18:03

Previše je ruskih žrtava. Rusija ima najbolje naoružanje ali i neobučene vojnike i veoma loš komandni kadar. Zato će ovaj rat trajati previše dugo.

Lemmy

02.01.2023. 18:06

Kao što rekoh danas već,Rusi su katastrofalni kako taktički,tako i mentalno. Idu u rat sa mobitelom ,a njihovo vojno rukovodstvo je još gluplje i ne znaju ama baš ništa!

Laza

02.01.2023. 18:16

Kao znak odmazde uništiti svu preostalu elektromrezu, sve elektrane, razoriti sve centre odlučivanja i vojne a i civilne. Sravniti sve vojne i civilne aerodrome, pruge, puteve, mostove, satelite, uništiti svu internet infrastrukturu...

Rade

02.01.2023. 18:32

NATO Ukrainskim rukama vodi rat protiv Rusije. Locira mete i navodi vatru iz njihovih oruzja na ruske ciljeve. Zloslutne su njihove izjave da ce pomagati Ukrainu koliko bude bilo potrebno, znaci do poraza Rusije i njenog rasparcavanja i okupacije uz pomoc domacih izdajnika (demokratske opozije) i NVO.

acadeka

02.01.2023. 19:25

skola spavaonica i skladiste municije, i neoduzeti mobilni telefoni na borbenoj liniji!?!?!?!!! pa tog komandanta treba odmah streljati bez suda i bilo kakvih procesa. a i one koji su takvog skota postavili na to mesto. isuse boze pa samo filmove da je gledao znao bi da ovo sto je uradio nije ni u snu dozvoljeno.

buki

03.01.2023. 09:08

@acadeka - Ko zna da li su zaista locirani zbog upotrebe telefona, ili ta priča služi kao pokušaj opravdanja pred porodicama poginulih vojnika? Kao sami su krivi jer su koristili telefone, a odavno je trebalo oboriti SAD satelite kojima se prati svaki korak Rusa. Ako snime mene na terasi stana u malom mestu Srbije, zašto im treba da toliko velika grupa ruskih vojnika koristi telefone kako bi bili otkriveni? Rusi će sigurno pobediti u ovom ratu jer nemaju izbora, ali će im broj žrtava kao uvek do sada biti ogroman. Ubiće ih skrupule i moralni kodeksi od kojih se ne može odustati tek tako, uvođenjem nekog dekreta. Jednostavno su nedorasli ovom Zapadnom zlu, koje u kontinuitetu raste i jača preko 70 godina.

strumf

02.01.2023. 20:47

Stvarno su retadirani svi a najvise komandni kadar.Kakva sramota ,Rusija je dobila po nosu i nece se oporaviti za 50 god a mozda ce ih ameri uspjeti rasparcati i staviti pod svoju sapu.Kina im nece dati pomoc u naoruzanju a iran salje neke trecerazredne dronove ali bez preciznog i navodjenog naoruzanja Rusi ce samo da gini i na kraju da podvuku rep.

Dejan2

02.01.2023. 21:15

Kao da amateri komsnduju Ruskom vojskom.Mnogo je propusta u komandnom sektoru Ruske vojske,nazalost to placa sirotinja odnosno obicno vojnik.Dozvolis da ti pogode glavni komandni centarvMoskva ,pa skola sad nazalost dalje nema.Tuga.

kajzer

02.01.2023. 21:53

Šta rade ruske obaveštajne službe u vojsci? Kada vojska polazi u rat oduzimaju se sva dokumenta vojnicima ostaje samo pločica koju vojnik nosi oko vrata a samo su idioti mogli da naprave ovakav propust.

Cale

03.01.2023. 00:10

Priča o mobilnim telefonima je priča za malu decu. Obaveštajne podatke o kretanju i stacioniranju Ruskih trupa daju zapadne zemlje i tu se priča završava. Ugasite satelite iznad Ukrajine i dobićete rat.

Rade

03.01.2023. 00:51

Društvene mreže, prijatelji, nemam ja šta da krijem neka me slobodno špijuniraju... E to vam je cena kada nema privatnosti i kada se sve kontroliše na društvenim mrežama. Isto tako su poginuli Čečeni kada su se previše fotkali u svom kampu i dobili dva himarsa. Gde je ruska PVO i šta bi da tim da su navodno provalili himars i da više ne predstavlja opasnost po Ruse? I još drže vojnike i skladište municije zajedno. To je ogroman niz greška koje su preskupo platili. Tragedija! Izgleda da su pogođeni sa šest himars raketa. Verovatno će broj mrtvih biti oko sto a obično je triput više ranjenih pa je cifra od četrsto vojnika realna. Ovo je opasnost uvođenja velikog broja vojnika bez odgovarajuće PVO zaštite i nadam se da će im ovo biti poslednja greška.

Solo

03.01.2023. 02:22

Rusi se jos uvek uce da ratuju i zato nesmotreno ginu u masama..To ce tog generala ako je preziveo da kosta caki njegovog zivota aljkavom organizacijom ako je tacno da je izgubio 300-400 ljudi ..!!! Rusi moraju da shvate da neratuju vise samo sa Ukrajincima nego je NATO usao sa svojim oficirima i sad vodi rat protiv Rusa..!!

patriota

03.01.2023. 09:10

Obzirom na propagandu , najverovatnije je da je poginulo više od 60 , a mnogo manje od 400 rezervista. U svakom slučaju, ova katastrofa može biti prekretnica u ponašanju ruskog komandnog kadra i vojnika, u pozitivnom smislu .