TONI BLER PODRŽAO PUTINA: "On je veliki patriota, treba ga priključiti Zapadu"

Đ.G.

31. 12. 2022. u 19:30

BIVŠI britanski premijer Toni Bler verovao je da ruskog predsednika Vladimira Putina treba ohrabriti da prihvati zapadne vrednosti i dozvoli mu „ poziciju na vrhu liste “ nakon što je izabran 2000. godine, otkrivaju dokumenti koje je u petak objavio Nacionalni arhiv.

ТОНИ БЛЕР ПОДРЖАО ПУТИНА: Он је велики патриота, треба га прикључити Западу

Foto: Profimedia

Bler je navodno opisao Putina kao „ ruskog patriotu, akutno svestan da je Rusija izgubila poštovanje u svetu “ na sastanku sa tadašnjim američkim potpredsednikom Dikom Čejnijem 2001. godine, uporedivši njegov način razmišljanja sa „ Rusom de Golom “ i istovremeno upozoravajući protiv svakog daljeg poređenja sa francuskim vođom.

Priznajući Putinov „ nizak rejting odobravanja u SAD “, laburistički političar je rekao Čejniju da smatra da je najbolje „ohrabriti Putina da posegne za zapadnim stavovima, kao i zapadnim ekonomskim modelom“.

Blerov kabinet nije bio toliko ubeđen, navodi se u belešci koja je uključena u arhivu, u kojoj se žalilo na „ nastavu ruskih obaveštajnih službi protiv britanskih ciljeva “ na nivou hladnog rata. ”

Uprkos uveravanju Blera da ne želi da ga smatraju „ antinatovcem“, Putin je ipak pokušavao da „ pošalje aktivne i neprijateljske oficire da rade protiv britanskih interesa širom sveta “, tvrdi autor memoranduma - preneo je RT.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI U MARINIKI - Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (5)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove