BAJDEN RAZGOVARAO SA ZELENSKIM: Američki predsednik poručio da je prioritet protivvazdušna odbrana

Novosti online

12. 12. 2022. u 08:57

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden rekao je u razgovoru sa ukrajinskim liderom Vladimirom Zelenskim da su za SAD prioritet napori da se pojača protivvazdušna odbrana Ukrajine.

БАЈДЕН РАЗГОВАРАО СА ЗЕЛЕНСКИМ: Амерички председник поручио да је приоритет противваздушна одбрана

Foto AP

Žestoki sukobi ukrajinske i ruske vojske nastavljeni su na istoku i jugu zemlje, a mnogi stanovnici ukrajinskog lučkog grada Odese ostali su u mraku posle napada dronovima i raketama.

- Konstantno radimo sa partnerima - rekao je Zelenski posle razgovora sa Bajdenom i liderima Francuske i Turske.

On je dodao da očekuje "važne rezultate" posle serije međunarodnih sastanaka u narednih sedam dana, čija će tema biti situacija u Ukrajini.

Zelenski je rekao da je zahvalio Bajdenu na "finansijskoj i odbrambenoj pomoći bez presedana" i da je razgovarao sa američkim liderom o efikasnim protivvazdušnim sistemima za zaštitu stanovništva.

Nemački kancelar Olaf Šolc danas će održati onlajn sastanak sa liderima Grupe sedam i ministrima spoljnih poslova zemalja EU u pokušaju da dogovori nove sankcije protiv Rusije i Irana, kao i slanje dodatne pomoći ili naoružanja Ukrajini.

Američki ministar finansija Dženet Jelen rekla je stanici Si-Bi-Es da je dosadašnja pomoć Vašingtona Ukrajini premašila 50 milijardi dolara i da će biti nastavljena "sve dok bude potrebna", preneo je Rojters.

Ona je ponovila da je okončanje rata najbolja stvar koju Amerika može da učini za globalnu ekonomiju.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)