KINA DRUGA U SVETU PO BROJU NUKLEARNIH POSTROJENJA: Najavljeno dostizanje maksimuma emisije ugljen-dioksida do 2030. godine

Srna

10. 08. 2022. u 17:05

KINA ima 54 aktivna nuklearna postrojenja i 23 u izgradnji, po čemu je druga u svetu, izjavio je zvaničnik Nacionalne administracije za nuklearnu bezbednost Tang Bo.

КИНА ДРУГА У СВЕТУ ПО БРОЈУ НУКЛЕАРНИХ ПОСТРОЈЕЊА: Најављено достизање максимума емисије угљен-диоксида до 2030. године

Foto AP

Tang je, govoreći na ceremoniji povodom otvaranja 29. Međunarodne konferencije o nuklearnom inženjeringu, rekao da je razvoj nuklearne energije pomogao Kini da obezbedi adekvatno snabdevanje energijom, poboljša životnu sredinu i približi se svom cilju dostizanja maksimuma emisije i neutralnosti ugljenika.

Šef Kineskog nuklearnog društva Vang Šouđuen rekao je da se očekuje da će ukupni operativni instalisani kapacitet nuklearne energije zemlje dostići otprilike 70 miliona kilovata do 2025. godine, javlja Kineski međunarodni radio.

Foto: Profimedia/Ilustracija

Kina je najavila da će težiti dostizanju maksimuma emisije ugljen-dioksida do 2030. godine i postizanju neutralnosti ugljenika do 2060.

Međunarodna konferencija o nuklearnom inženjeringu, koju su zajednički pokrenuli Japansko društvo mašinskih inženjera i Američko društvo mašinskih inženjera 1991. godine, predstavlja glavnu svjetsku konferenciju za nuklearne profesionalce.

Kinesko nuklearno društvo je jedan od organizatora od 2005. godine.

Petodnevna konferencija 29. po redu održava se do petka, 12. avgusta, u Pekingu i Šendženu, sa više od 1.200 učesnika iz više od 20 zemalja. 

BONUS GALERIJA: Kineske oružane snage

BONUS VIDEO:

DEJSTVO RUSKE ARTILjERIJE: Izveštači "Novosti" na položaju u blizini Jasinovate

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)