KIJEV TOPOVSKIM MESOM POKUŠAVA DA ZAPUŠI RUPE: Ukrajinci beže sa linija, a umesto njih stižu jedinice bez potrebnog iskustva (VIDEO/MAPA)

P. Z. S. / riafan.ru

07. 07. 2022. u 19:09 >> 00:31

ORUŽANE snage Ukrajine (APU) nastavljaju da zasićuju odbrambenu liniju Seversk-Zvanovka-Soledar-Bahmut tehnikom i ljudstvom.

КИЈЕВ ТОПОВСКИМ МЕСОМ ПОКУШАВА ДА ЗАПУШИ РУПЕ: Украјинци беже са линија, а уместо њих стижу јединице без потребног искуства (ВИДЕО/МАПА)

Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Nakon gubitka Spornog ukrajinsku komandu očekuje nova etapa ofanzive savezničkih snaga. Pre svega, čekaju napredovanje branilaca Donbasa ka Seversku, Berestovoju, Ivano-Darjevki.


U samom Berestovu deo trećeg bataljona ukrajinske 14. brigade je zbog velikih gubitaka bez dozvole napustio svoje položaje. Istovremeno, u rejon Zolotarevke poslata je diverzantsko-izviđačka grupa sa stranim kompleksima Džavelin, čiji je zadatak da zadržava ruske tenkove i konvoje.

U međuvremenu, saveznička artiljerija aktivno obrađuje ukrajinske položaje kod Bahmuta, Berestova, Zvanovke, Veselog, stanice Vjemka i Ivano-Darjevke.

Ilustracija riafan.ru

Ostaci jedinica ukrajinske 24. i 79. brigade koje su se povukle iz Lisičanska povučeni su u Dnjepar (bivši Dnjepropetrovsk) radi snabdevanja.

Za sve vreme trajanja specijalne operacije, koju izvode Oružane snage Rusije zajedno sa snagama Narodne milicije LNR i DNR, ukrajinska strana je izgubila 234 aviona i 137 helikoptera, saopštio je zvanični predstavnik Ruske odbrane general Igor Konašenkov na dnevnom brifingu 7. jula.

Pored toga, od početka specijalne operacije uništeno je 1.479 ukrajinskih dronova, 353 sistema PVO, 3.935 tenkova i oklopnih vozila, 724 MLRS (VBR), 3.102 oruđa poljske artiljerije i minobacača, kao i 4.064 jedinice specijalnih vojnih vozila.

BONUS VIDEO - RUSI OBJAVILI SNIMAK: Ukrajinci napustili bazu! Pogledajte šta je ostalo za njima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom