RUSKO ORUŽJE PROTIV DRONOVA: Elektronska puška i njena žrtva na frontu u Ukrajini

P. Z. S. / anna_news

07. 07. 2022. u 18:19

DRONOVI su postali obavezni element rata obe zaraćene strane. Kako bi se zaštitli od njih razvijaju se različita oružja.

РУСКО ОРУЖЈЕ ПРОТИВ ДРОНОВА: Електронска пушка и њена жртва на фронту у Украјини

Foto: Printscreen

Elektronska puška LPD-801 koju je razvila Laboratorija PPSh predstavljena je 2021. godine na Međunarodnoj izložbi oružja i lovačkih proizvoda ORELEXPO-2021.

Masa uređaja je 3,5 kilograma, a karakteristike LPD-801 mu omogućavaju da onesposobi dronove na udaljenosti do 1,5 kilometara. Puška je dizajnirana da ometa kontrolne i navigacione kanale bespilotnih letelica.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denazibiranje Ukrajine", kako bi sudu doveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i, 25. marta, završene su glavne zadatke prve faze - značajno je smanjila borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO: RUSIJA TESTIRALA S-500! Pogledajte snimak - PVO sistem oborio balističku raketu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO GRČKU: Epicentar se osetio na dubini od deset kilometara