PUTIN OPTUŽIO ZAPAD: Problemi sa hranom počeli zbog vas

Tanjug

07. 07. 2022. u 17:43

ZAPAD pokušava da prebaci krivicu za aktuelnu krizu oko hrane na Rusiju, ali su problemi počeli znatno ranije zbog poteza koje je vukao Zapad, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

ПУТИН ОПТУЖИО ЗАПАД: Проблеми са храном почели због вас

Foto: Tanjug/AP

- Na Zapadu danas govore mnogo o tome šta se dešava i prebacuju krivicu na Rusiju za aktuelnu krizu oko hrane - rekao je Putin, preneo je TASS.

On je dodao da su eksperti "svakako svesni da je kriza počela da se manifestuje u vreme borbe protiv pandemije korone".

- Kriza je nastala kada su razvijene privrede počele da zloupotrebljavaju svoj monopolski položaj u monetarnoj sferi i kada su se upustili u štampanje novca - naveo je Putin.

Rusija i njeno rukovodstvo nameravaju da učine sve da pomognu ljudima koji žive i rade u Donbasu, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin obraćajući se pobednicima takmičenja "Lideri Rusije".

- Rusija i ruska vlada, rusko rukovodstvo učiniće sve da pomognu ljudima koji tamo žive i rade - rekao je on. 

On je pohvalio nameru jednog od pobednika takmičenja da preuzme funkciju zamenika ministra prosvete i nauke samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR).

- Činjenica da ste doneli ovu odluku dokazuje da nemate za cilj neku jeftinu karijeru, već da služite otadžbini, posebno narodu - istakao je Putin.

BONUS VIDEO:

UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)