MASIVNI RUSKI NAPAD NA ZAPAD UKRAJINE Oglasio se general Konašenkov, otkrio šta su bile mete

Novosti online

26. 06. 2022. u 13:11

VAZDUŠNO-kosmičke snage Rusije napale su centre za obuku ukrajinskih trupa u oblastima Černigova, Žitomira i Lavova, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

МАСИВНИ РУСКИ НАПАД НА ЗАПАД УКРАЈИНЕ Огласио се генерал Конашенков, открио шта су биле мете

Foto: Profimedia/Ilustracija/Jutjub/Minoboronы Rossii

- Visokoprecizno oružje Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i rakete „Kalibar“ nanele su masovni udar na teritoriju 169. centra za obuku kopnenih snaga u blizini sela Desna u Černigovskoj oblasti, 199. centra za obuku desantno-desantnih trupa u Rejon Teterevka Žitomirske oblasti, kao i 184. centar za obuku Oružanih snaga Ukrajine u Staričkom okrugu Lavovske oblasti - saopštilo je ministarstvo.

Oni su saopštili da su usled napada 65. i 66. motorizovana pešadijska brigada i 46. aeromobilna brigada iz strateške rezerve ukrajinskih trupa, koje su završavale obuku na poligonima, potpuno izgubile borbenu sposobnost.

Time je ruska vojska poremetila prebacivanje ovih formacija u zonu borbenih dejstava.

Takođe, ruska avijacija i artiljerija uništili su za jedan dan više od 720 ukrajinskih nacionalista, a u okviru kontrabaterijske borbe - 10 vodova MLRS, saopštilo je u nedelju rusko Ministarstvo odbrane.

Ruska avijacija i artiljerija uništili su za dan četiri ukrajinska skladišta municije u LNR, dva komandna mesta u Mikolajevskoj oblasti, kao i neprijateljsku artiljeriju i minobacače u više od 60 okruga, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Rusija od 24. februara sprovodi vojnu operaciju u Ukrajini. Vladimir Putin je njen cilj nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Ministarstvo odbrane saopštilo je da Moskva traži oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO:

DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili