RUSKI MINISTAR POZVAO BRIKS: Otvorimo zajedničke pogone za preradu nafte i gasa, bez učešća spoljnih „nepouzdanih partnera“

Novosti onlajn

23. 05. 2022. u 21:11

MINISTAR industrije i trgovine Rusije Denis Manturov pozvao je države-članice BRIKS-a na saradnju u otvaranju zajedničkih pogona za preradu nafte i gasa, bez učešća spoljnih „nepouzdanih partnera“.

РУСКИ МИНИСТАР ПОЗВАО БРИКС: Отворимо заједничке погоне за прераду нафте и гаса, без учешћа спољних „непоузданих партнера“

Foto Shutterstock

- U poređenju sa brojnim drugim zemljama, mi smo, naravno, u mnogome zaštićeni od rizika, s obzirom na našu pouzdano izgrađenu saradnju u ovoj oblasti. Postoje velike mogućnosti da se naprave zajednički pogoni koji zadovoljavaju sve naše potrebe, bez učešća spoljnih, nepouzdanih partnera - izjavio je Manturov na sastanku sa ministrima trgovine zemalja-članica BRIKS-a.

Govoreći o pitanjima biološke bezbednosti, ministar je naveo, da s obzirom na snažnu poziciju Kine i Indije u proizvodnji farmaceutskih proizvoda, zajednički napori mogli bi da promene ravnotežu snaga u svetu u razvoju inovativnih lekova i vakcina, a sve u cilju sprovođenja zajedničkih istraživanja o pretnjama po zdravlje i život građana Rusije.

On je naveo i da su zemlje BRIKS-a već krenule ovim putem, uspostavljajući operativnu saradnju u borbi protiv pandemije.

Ministar industrije i trgovine Rusije je tokom sastanka pozvao sve ministre zemalja-članica BRIKS-a na Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu koji je planiran u junu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024