RUSKA VOJSKA NAPREDUJE I ZADAJE SNAŽNE UDARCE: Generalštab Oružanih snaga Ukrajine dao je kratak rezime dejstava na frontu

P. Z. S. / telegram RVvoenkor

22. 05. 2022. u 19:43

SPECIJALNA vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Donbasu i kod Izjuma.

РУСКА ВОЈСКА НАПРЕДУЈЕ И ЗАДАЈЕ СНАЖНЕ УДАРЦЕ: Генералштаб Оружаних снага Украјине дао је кратак резиме дејстава на фронту

Foto Tanjug/AP

Ruska vojska ne prestaje da sprovodi ofanzivna dejstva u Istočnoj operativnoj zoni i izvodi raketne i vazdušne udare na teritoriji Ukrajine.


* Na pravcu Slavjanska, Oružane snage RF su koncentrisale svoje glavne napore na stvaranju uslova za nastavak ofanzive.

* U pravcu Donjecka, Oružane snage RF pokušavaju da probiju odbranu Oružanih snaga Ukrajine i dođu do administrativnih granica Luganske oblasti.

* Na pravcu Severodonjeck, Bakhmut i Liman, Oružane snage RF izvode borbena dejstva u cilju poboljšanja taktičkog položaja svojih jedinica.

* Smanjenje intenziteta neprijateljstava zabeleženo je na Avdejevskom, Kurahovskom, Novopavlovskom, Južnobužskom i Zaporoškom pravcu.

Ilustracija riafan.ru



* Na Volinskom i Polesskom pravcu, pojedine jedinice Oružanih snaga Belorusije pokrivaju deo ukrajinsko-beloruske granice. Pretnja od raketnih i vazdušnih udara iz Belorusije ostaje.

* U pravcu Severska, Ruska Federacija pooštrava kontrolu graničnog dela u Brjanskoj i Kurskoj oblasti. Sprovodi pokazne akcije radi sprečavanja kretanja rezervi ukrajinskih trupa u Istočnu operativnu zonu i nastavlja granatiranje objekata u Sumskoj i Černigovskoj oblasti.

* Na pravcu Slobožanskog, ruske oružane snage sistematski granatiraju ukrajinske položaje iz artiljerije.

BONUS VIDEO - PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)