ČEKA NAS ISTA SUDBINA KAO U AVGANISTANU: Bivša kongresmenka o ulozi SAD u uratu u Ukrajini

P. Z. S. / ria.ru

22. 05. 2022. u 17:43

PREDSEDNIK Sjedinjenih Država Džo Bajden neće uspeti u Ukrajini zbog nedostatka jasnih ciljeva, rekla je bivša kongresmenka Tulsi Gabard za Foks njuz.

ЧЕКА НАС ИСТА СУДБИНА КАО У АВГАНИСТАНУ: Бивша конгресменка о улози САД у урату у Украјини

Foto Tanjug/AP


-Bajdenova administracija nije uspela da utvrdi koji su zadaci (Vašington. — pribl. ur.) u ovom sukobu. <…> Možemo da pogledamo Avganistan i Irak — veoma nedavni primer šta se dešava kada nemate konkretan cilj misija, smatra političar.

Američki narod, suočen sa visokom inflacijom i rastućim cenama osnovnih dobara, ima pravo da zna koliko će milijardi dolara koštati pomoć Kijevu, rekla je ona.

Foto Tanjug/AP

U pozadini ruske specijalne operacije za zaštitu Donbasa, koja je počela 24. februara, SAD i NATO saveznici nastavljaju da snabdevaju Ukrajinu oružjem. Dan ranije, šef Bele kuće potpisao je predlog zakona o dodeli vojne, ekonomske i humanitarne pomoći Kijevu u iznosu od oko 40 milijardi dolara.

Moskva je u više navrata ukazivala na pokušaje Zapada da odvuče sukob snabdevanjem naoružanja Oružanim snagama Ukrajine. Rusko Ministarstvo odbrane upozorilo je da će skladišta municije postati legitimne mete Vazdušno-kosmičkih snaga u Ukrajini.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE SNIMAK RUSKOG NAPADA NA STRANE "LEGIONARE": Iskander sravnio sa zemljom kasarnu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TEHERAN JOŠ NE SPREMA ODMAZDU: Posle izraelskih udara na iransko tle neizvesna eskalacija sukoba na Bliskom istoku