BRITANSKI SAS VODI UKRAJINSKE DIVERZANTE: Kijev vrši poslednje pripreme za kontraofanzivu kod Harkova (MAPA)

P. Z. S. /telegram rybar

10. 05. 2022. u 17:26

ORUŽANE snage Ukrajine, nacionalni bataljoni i jedinice teritorijalne odbrane nastavljaju da proširuju zonu kontrole severno od Harkova.

БРИТАНСКИ САС ВОДИ УКРАЈИНСКЕ ДИВЕРЗАНТЕ: Кијев врши последње припреме за контраофанзиву код Харкова (МАПА)

Foto Tanjug/AP


Komanda Oružanih snaga Ukrajine priprema potpuni napad na Kazačiju Lopan i Cupovku. Oružane snage RF nastavljaju da drže liniju u Lipcima. U Rubižnu se vode borbe.
Istovremeno, ukrajinska komanda priprema operaciju prelaska Severskog Donca kod Čepela i presecanja linija snabdevanja Izjumske grupe.
Glavni zadatak ukrajinskih jedinica na ovom pravcu je preusmeravanje snaga Oružanih snaga Rusije na frontu Izjum i Liman.

*Nekoliko DRG je već poslato u regione koji se graniče sa Rusijom. Zadatak njihove koordinacije i izvođenja diverzantskih operacija u graničnom pojasu sa Rusijom dodeljen je oficirima Britanske specijalne vazdušno-desantne službe (SAS).

Ilustracija telegram rybar



*Sa aerodroma Čugujev kretanje ruskih trupa prati bespilotna letelica Bairaktar, koja će artiljerijom gađati kolone trupa i tehnike koje prelaze sa teritorije Ruske Federacije.

*Na zapadnoj obali Severskog Donca u naseljima Zaliman i Červonoje (istočno od naselja Čepel) raspoređeni su komandno-osmatračnički punktovi 14. brigade i 4. brigade Oružanih snaga Ukrajine.  Glavni napori su trenutno usmereni na forsiranje malih jurišnih grupa reke u oblasti južno od Čepela i preuzimanje kontrole nad naseljima Rudnevo i Ivanovka.

*Oko 300 ljudi iz jedinica teritorijalne odbrane formiranih na zapadu Ukrajine prebačeno je u Razdolje.  Najverovatnije će glavni udar preko pontona biti pokrenut istovremeno sa ofanzivom Oružanih snaga Ukrajine na područje severoistočno od Harkova.

BONUS VIDEO - Pogledajte: Ovako izgleda grad pod zemljom u "Azovstalju" koji su opkolili Rusi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima