NATO JOŠ NE RAZUME OZBILJNOST SITUACIJE: Putin i Šojgu su tu da im pojasne neke stvari

Novosti online

13. 12. 2022. u 23:45

ZAPAD zadržava nadu da će izbeći uslove bezbednosnih garancija Moskve, smatra bivši izraelski obaveštajac Jakov Kedmi.

НАТО ЈОШ НЕ РАЗУМЕ ОЗБИЉНОСТ СИТУАЦИЈЕ: Путин и Шојгу су ту да им појасне неке ствари

Foto: Profimedia/Ilustracija

SAD i EU se nadaju da će se Rusija ograničiti na operaciju u Ukrajini i da neće insistirati na vraćanju granica NATO-a u stanje iz 1997. godine. Analitičar smatra da Kremlj u najkonkretnijoj formi treba da prenese svoj stav Vašingtonu i Briselu.

- Oni još uvek ne veruju u ono što im Putin govori. Odbijaju da shvate da je to ozbiljno. Svi se nadaju da će se nekako izvući sa Ukrajinom – do đavola, možda će se Rusija zadovoljiti Ukrajinom. Možda obećaju nešto drugo. Oni ne razumeju sa čime se suočavaju - kaže Kedmi.

Putin i Šojgu će pomoći zapadnim partnerima da najbolje shvate ruske ciljeve – SAD i Evropska unija ne treba da gaje iluzije o tome šta ih čeka u slučaju odbijanja uslova Moskve.

Ekspert je siguran da Zapad razume kada im se precizno objasni. Verovatno će Ruska Federacija ipak morati da objasni precizno, ne ostavljajući nikakvu sumnju šta će Rusija uraditi u odnosu na njih. U suprotnom, neće razumeti, smatra politikolog.

Prema rečima Kedmija, Oružane snage Rusije nameravaju da ne unište, već da neutrališu ukrajinsku vojsku tokom operacije. Ukrajinska vojska treba da položi oružje. On takođe sugeriše da specijalna operacija može biti manevar koji odvlači pažnju od glavnog cilja Moskve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije