FRANCUSKI PUKOVNIK: Tenzije u BiH izazvane greškom EU i NATO-a

Tanjug

11. 04. 2024. u 12:08

FRANCUSKI pukovnik Žak Hogard izjavio je danas da su tenzije koje postoje u BiH izazvane greškom EU i NATO-a.

ФРАНЦУСКИ ПУКОВНИК: Тензије у БиХ изазване грешком ЕУ и НАТО-а

Foto: Profimedia

- Nadam se da će trenutna geopolitičaka dešavanja i promene koje su aktuelne pomoći da se krećemo u pravcu stabilnosti, međusobnog poštovanja nezavisnosti - poručio je Hogard, nakon susreta sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Parizu.

Hogard je izrazio zadovoljstvo zbog posete predsednika Republike Srpske.

- Veoma smo zadovoljni i srećni što smo uspeli da se okupimo oko predsednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je bio u poseti Francuskoj - rekao je Hogard. Naveo je da se na sastanku okupilo oko 40 ličnosti iz raznih miljea, a prisutni su bili i poliitički zvaničnici, predstavnici medija, kompanija...

- Drago nam je što smo imali priliku da razmenjujemo mišljenja sa predsednikom Dodikom, ministrom za naučno-tehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željkom Budimirom i ambasadorkom Bojanom Kondić Panić. Veoma je bitno da Francuska bude upućena u situaciju u Republici Srpskoj i mislim da tome puno može da doprinese razvijanje odnosa između predstavnika Srpske i sagovornika koje imaju na raspolaganju ovde u Francuskoj - istakao je Hogard, prenosi RTRS.

On je rekao da mu je čast bila da ugosti predsednika Dodika i ministra Budimira, da nastave razvoj odnosa i da ti odnosi budu još intenzivniji. Predsednik Srpske posetu Francuskoj završio je radnim doručkom kod pukovnika Hogarda.

Dodik se juče u Parizu sastao sa francuskim senatorima koje je informisao da Nemac Kristijan Šmit, koji nema legitimitet i legalitet, pokušava da modelira ustavni poredak u BiH i da Republika Srpska, ako Šmit interveniše u vezi sa imovinom, neće imati drugi izbor osim da brani svoj status, tako što će proglasiti nezavisnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave