VRHOVNI SUD ODBIO ŽALBU: Otac Vanje Đorčevske ostaje u pritvoru zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu ćerke (FOTO)

Novosti online

13. 03. 2024. u 18:07

VEĆE za krivična dela pri Vrhovnom sudu Republike Severne Makedonije donelo je odluku po žalbi okrivljenog Aleksandra Gorčevskog na rešenje o produženju mere pritvora, u krivičnom predmetu javnosti poznatom pod nazivom "Vr. ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske".

ВРХОВНИ СУД ОДБИО ЖАЛБУ: Отац Вање Ђорчевске остаје у притвору због сумње да је учествовао у убиству ћерке (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva/TV Nova

- Veće za krivična dela pri Vrhovnom sudu Republike Severne Makedonije, nakon javne sednice održane 13. marta 2024. godine, donelo je rešenje VKŽ1-11/24, kojim je odbijena žalba okrivljenog A.G. iz Skoplja - izjavio je branilac Vladimir Tufegdžić, advokat iz Skoplja.

On je dodao da je sud žalbu odbio odboi kao neosnovanu i potvrdio rešenje Apelacionog suda Skoplje KSŽ-223/24 od 01.03.2024.

Otac male Vanje Gorčevski, 14-godišnje devojčice koja je mučena i brutalno ubijena nadomak Skoplja, u pritvoru je zbog sumnje da je učestvovao u ovom zločinu koji je potresao region. On se sumnjiči da je davao informacije grupi Ljupča Palevskog - Palča, koji je osumnjičen da je ubio devojčicu.

Podsetimo, mala Vanja je oteta u Skoplju 27. novembra oko 7.20 ujutru kada je kretala u školu. Ona je savladana i vezana u ulazu zgrade, ubačen u vreću za spavanje, a potom i automobil. Istog dana je i ubijena, a njeno telo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazda na obodu Skoplja. Nedaleko odatle pronađen je i spaljeni automobil kojim je oteta.

Do sada je uhapšeno šest osoba zbog sumnje da su na neki način povezani sa otmicom, odnosno ubistvom male Vanje, ali i Panča Žežovskog iz Velesa, u čijem automobilu je Vanja oteta.

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)