DELOVI GRADA POTOPLJENI, AUTOMOBILI POD VODOM: Neverovatni prizori u Hrvatskoj, za sat vremena palo kiše koliko za mesec dana (VIDEO)

Novosti online

21. 11. 2023. u 13:31

ZA samo sat vremena u Zadru je danas palo 50 litara kiše po kvadratnom metru, rekao je dežurni meteorolog Državnog hidrometeorološkog zavoda Anita Vidović.

ДЕЛОВИ ГРАДА ПОТОПЉЕНИ, АУТОМОБИЛИ ПОД ВОДОМ: Невероватни призори у Хрватској, за сат времена пало кише колико за месец дана (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Naš Zadar

- U vanrednom merenju, zabeleželi smo 50 litara kiše po kvadratnom metru između 7 i 8 sati. Toliko padavina inače u ovo doba godine padne za mesec dana - rekla je Vidovićeva, prenose agencije.

Zbog jednosatnog pljuska i bujica vode poplavljeni su mnogi delovi grada, automobili su ostali zarobljeni na ulicama, a vatrogasci su imali desetak intervencija.

Sve su se intervencije odnosile na poplavljene podrume ili prizemlja stambenih i poslovnih objekata.

- Zvali su nas i vozači koji su ostali u vodi, ali to su uglavnom rešavale vučne službe. Na terenu je gradska vatrogasna jedinica - rekao je županijski vatrogasni komandir Matej Rudić.

Crveni meteoalarm danas je upaljen za Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal zbog jake i olujne bure.

Narandžasti alarm je zbog vetra oglašen za zapadnu obalu Istre i Severnu Dalmaciju. Žuto upozorenje zbog vetra izdato je za severnu i južnu Dalmaciju. Žuto upozorenje zbog vetra, kiše i grmljavine izdato je za kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju, a zbog kiše za karlovačku i gospićku.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: OVO JE GODINA ERNIJA: U istorijskoj nepogodi stradalo desetine hiljada ljudi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove