RUSIJA MU ZA SVE KRIVA: Evo šta je poručio Stoltenberg posle sastanka u Sarajevu

Novosti online

20. 11. 2023. u 09:56

GENERALNI sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je nakon sastanka sa delegacijom Veća ministara Bosne i Hercegovine kazao kako je zabrinut zbog retorike podela u toj zemlji, ali i zbog ruskog uticaja.

РУСИЈА МУ ЗА СВЕ КРИВА: Ево шта је поручио Столтенберг после састанка у Сарајеву

Foto: Tanjug/AP

- Zabrinuti smo zbog secesionističke i retorike podele, kao i vanjskog uticaja, posebno Rusije. To preti da potkopa stabilnost i oslabi reforme. Svi lideri moraju raditi na jedinstvu i moraju raditi na napretku - istakao je Stoltenberg.

Zatim je govorio o podršci NATO-a Bosni i Hercegovini, te nastojanjima da se dobri odnosi prodube.

- Mi smo izuzetno predani sigurnosti i stabilnosti u ovom regionu. Vi znate da smo godinama tome predani jer vaša država ima značaj za celi region Zapadnog Balkana. Stoga produbljujemo našu saradnju, naš politički dijalog i našu praktičnu saradnju. NATO štab u Sarajevu pruža podršku misiji EU Altea. Ostajemo predani uspehu te misije i pozdravljamo produženje misije u Veću sigurnosti UN - kazao je prvi čovek NATO-a, piše Kliks.

Podsećamo, Stoltenberg je u Sarajevo stigao sinoć, gde je održao radnu večeru sa članovima Predsedništva BiH. Nakon današnjeg sastanka sa delegacijom Veća ministara BiH, među kojima su bili predsedavajuća Borjana Krišto, ministri Elmedin Konaković i Zuksan Helez te zamenik ministra Josip Brkić, Stoltenberg planira obići i NATO bazu u Butmiru. Ranije se sastao i sa Kristijanom Šmitom.

BONUS VIDEO: NEREALNA SCENA: Pogledajte kako izbegavaju Vučiću i ime da pomenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!