NOVI DETALJI MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE ŠVEĐANINA U SARAJEVU: Za glavnim osumnjičenim raspisana međunarodna poternica

Novosti onlajn

11. 11. 2023. u 14:16

TUŽILAŠTVO i Uprava policije Kantona Sarajevo pokušavaju do kraja sklopiti mozaik šta je tačno prethodilo ubistvu Šveđanina Harisa Osterdala na Stupu pre dve sedmice.

НОВИ ДЕТАЉИ МАФИЈАШКЕ ЛИКВИДАЦИЈЕ ШВЕЂАНИНА У САРАЈЕВУ: За главним осумњиченим расписана међународна потерница

Foto: Printskrin

Radi se o vođi narkobande iz Švedske koji se krio u Sarajevu skoro mesec. Ubijen je s više hitaca iz automatske puške u 16.30 sati, prenose mediji.

Za njegovu mafijašku likvidaciju Tužilaštvo sumnjiči Olivera Herberta Petera, koji je uhapšen na području Sokoca, te Libanca Abdela Majida el-Oveita, koji ima švedski pasoš, i Šveđanina Konarda Tilusa, prenosi Srpskainfo.

Svi se nalaze u pritvoru u KPZ Zenica i branili su se šutnjom. Motive ne otkrivaju ni advokatima.

Iako Tužilaštvo u predlogu ne navodi ko je direktni izvršilac ubistva Osterdala, tačnije ko je od trojice osumnjičenih pucao, prema nezvaničnim podacima medija to bi mogao biti 19-godišnji El-Oveit, rođen u Malmeu. On je u predlogu naveden kao prvoosumnjičeni, dok su ostali saizvršioci.

Za njim je, kako se saznaje prošle sedmice švedski Interpol raspisivao međunarodnu crvenu poternicu i o tome obavestio bh. policijske agencije. On je povezan s likvidacijama u Švedskoj i mogao bi biti izručen vlastima ove države.

El-Oveit je osumnjičen i za ubistvo 19-godišnjeg Đovanija Farijasa u septembru ove godine, u Stokholmu.

Kada je u pitanju istraga u Sarajevu, Tužilaštvo se, kako se saznaje poziva na operativne podatke iz Švedske u kojima se navodi da je reč o obračunu članova narkokartela Foxtrota i da su motivi njihovi neraščišćeni odnosi.

Gde su bili smešteni i dalje se ne zna kako su ubice došle u Sarajevo i gde im je bilo sedište. Čekaju se veštačenja DNK uzoraka nađenih na licu mesta.

(Avaz)

BONUS VIDEO: VELIKI BROJ POLICAJACA NA AUTOKOMANDI: Na teren izašle i ekipe hitne pomoći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima