BJELICA: Sarajevo - obična islamska četvrt u srcu Balkana

Novosti online

30. 10. 2023. u 23:55

SAVETNIK predsednika Republike Srpske Uroš Bjelica istakao je da je Sarajevo danas definitivno monoetnički, muslimanski grad, te da je uzaludan i besmislen lažni narativ tamošnjih političara i medija koji se svakodnevno doslovno utrkuju da svima drže lekcije o navodnoj multikulturalnosti i kosmpolitskom životu.

БЈЕЛИЦА: Сарајево - обична исламска четврт у срцу Балкана

Foto S. Mišljenović

- Socijalistička bajka zvana "zajedništvo i suživot" raspala se kao mehur od sapunice još početkom devedesetih godina prošlog veka i to je realnost koju decenijama gledamo u Sarajevu iz kojeg je proterano više od 150.000 Srba. Nažalost, danas je to obična islamska četvrt u srcu Balkana kakvu još možemo videti samo u arapskim zemljama. U prilog tome govore i nazivi ulica, škola, kao i običaji koji su doneseni s drugih kontinenata, koji ne priliče ni nekadašnjem Sarajevu, koji želi da bude glavni grad BiH, niti ovom podneblju - naglasio je Bjelica.

Dok gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić i muslimanski političari tvrde da je Sarajevo grad otvoren za ljude svih nacija i nacionalnosti, te da je to, kako kažu, evropski Jerusalim, Bjelica ističe da slike i poruke koje se šalju iz ove islamske četvrti pokazuju nešto sasvim drugo.

- Kako to da "evropskom Jerusalimu" i Karićevoj ne smetaju skupovi podrške terorističkim organizacijama, ratne i zastave ISIS-a koje se vijore Sarajevom, naprotiv podržavaju, a smeta im na primer nastup srpske pevačice?! Kako to da neko kome su usta puna multietičnosti ne smeta činjenica da su Srbi, Hrvati, Jevreji i ostali narodi koji su gradili Sarajevo sada tamo svedeni na nivo statističke greške?! - upitao je Bjelica.

On je naglasio da se Sarajevo ne može više lažno kititi epitetom multietničnosti i nametati kao primer drugima, jer multietičnost nisu džamija, sinagoga, crkva, katedrala, već ljudi koji u njemu žive.

- Ko imalo zna čitati između redova, vidi da je sve to samo predstava, prezentacija, dekoracija, a šta se iza brda valja najbolje vidimo i po tome da se jedan od zvaničnika SDA i pripadnika takozvane Armije BiH Šerif Patković stavlja na raspolaganje terorističkoj organizaciji Hamas. To je prava slika i prilika današnjih "građana" Sarajeva koja nimalo ne bode oči ni Benjamini i inim političarima u FBiH koji samo ponavljaju floskule o otvorenosti i multietičnosti - istakao je Bjelica.

On je rekao da su Republika Srpska i srpski narod, nažalost, dobro osetili sve nedaće i zlodela koje donose oni koji mašu tim zastavama, ali i Evropa i svet.

- Međutim, tada su svi bili i gluvi i slepi, jer je, za njih bilo reč o tamo nekim Srbima, pravoslavcima. Krajnje je vreme da ta ista Evropa i njeni zvaničnici konačno skinu ružičaste naočare i pogledaju istini u oči jer će tada videti Sarajevo i drugi entitet onakve kakvi zaista jesu - centar islama i leglo terorista koji slobodno žive u svojim komunama, državama u državi, po svojim zakonima i pravilima - naglasio je Bjelica.

Za razliku od Sarajeva i FBiH, naglasio je Bjelica, u Republici Srpskoj se živi život otvorenosti, saradnje i dijaloga sa jasnom željom da se konačno počne da radi i gradi za dobrobiti svih u BiH, da se poštuje Dejtonski mirovni sporazum i dejtonska BiH, ali od političkih predstavnika bošnjačkog naroda samo stižu otrovne strelice sa jasnom namerom o stvaranju unitarne BiH.

- Snovi ostaju samo snovi. O takvoj BiH mogu samo da sanjaju, a kada shvate da samo dijalog i saradnja domaćih legalno izabranih političkih zvaničnika tri konstitutivna naroda, bez nametanja i mešanja stranih nalogodavaca i mentora, u Republici Srpskoj će imati sagovornika. O tome treba dobro da razmisle, da ne bi bilo kasno - poručio je Bjelica.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!