NA CRKVU PALO DRVO, MUNJE PARAJU NEBO: Haotično u Hrvatskoj, nevreme za 10 minuta napravilo veliku štetu (VIDEO)

Novosti online

21. 10. 2023. u 17:02

OPŠTINU Selca zahvatilo je nevreme. Na crkvu koju je pre nekoliko godina udario grom i odlomio delove same crkve sad je palo stablo s celim korenom.

НА ЦРКВУ ПАЛО ДРВО, МУЊЕ ПАРАЈУ НЕБО: Хаотично у Хрватској, невреме за 10 минута направило велику штету (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

- Opštinu Selca zahvatilo je veliko nevreme. Na crkvu, koju je pre nekoliko godina udario grom i odlomio delove same crkve, sad je palo stablo sa celim korenom - kaže čitalac za 24sata.hr.

- Imamo informacije. Na terenu su sve raspoložive ekipe sa četiri vozila i 12 vatrogasaca. Radimo prioritete koliko može biti prioriteta. Jednostavno, telefonska centrala je skroz zauzeta. Jednostavno ima od drveća srušenih na krovove, električnih stubova koji su pali... Nevreme koje je zadesilo našu opštinu u deset minuta učinilo je, kako kažu, dar-mar. Dolaze nam i kolege sa ostrva Brač, očekujemo ih za 10-15 minuta da nam dođu dati ruke - kazali su Vatrogasci iz opštine Selca.

Podsećamo, Državni hidrometeorološki zavod upozoravao je građane da danas prate prognoze i upozorenja zbog mogućih jakih grmljavinskih nevremena te su komentarisali kako su zbog grmljavinskih nevremena i munja "moguća oštećenja na imovini i drveću".

Kako je i najavljeno, jako kišno i grmljavinsko nevreme zahvatilo je područje Dalmacije.

Od podne je u Splitu palo 20 litara kiše po kvadratnom metru. Osim kiše, problematičan je i jugo te su zbog njega u prekidu neke pomorske linije.

BONUS VIDEO: SITUACIJA JE NEPODNOŠLjIVA“: Meštani Grčke Tesalije u očaju nakon razorne oluje Danijel

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove