GORI PLASTIKA NA VIŠE HILJADA KVADRATA: Veliki požar u osječkoj fabrici još nije ugašen - škole otkazale nastavu

Tanjug

04. 10. 2023. u 08:59

ZBOG velikog požara u osječkoj fabrici "Drava internešenal" (Drava International) na izlazu iz Osijeka prema Brijestu i dima koji se širi, sistem uzbunjivanja Civilne zaštite - SRUK poslao je jutros SMS poruku stanovnicima Osijeka da zatvore prozore i da se ne preporučuje zadržavanje na otvorenom.

ГОРИ ПЛАСТИКА НА ВИШЕ ХИЉАДА КВАДРАТА: Велики пожар у осјечкој фабрици још није угашен - школе отказале наставу

Foto: Printskrin Facebook/ Dragan Vulin

Nastavu za danas su otkazale škole s područja Antunovca, Ernestinova, Laslova, Čepina i Vuke. Vetar čestice nosi prema tim mestima, prenosi Hina.

Veliki požar buknuo je noćas na deponiji uskladištene plastike osječke fabrike "Drava internešenal". Gasi ga veliki broj vatrogasaca, objekat je zatvoren, a radnici evakuisani, izvestio je ranije jutros Štab Civilne zaštite Osijeka.

Načelnik Štaba, osječki dogradonačelnik Dragan Vulin izjavio je novinarima na mestu događaja kako je požar, koji je planuo iza ponoći, kada se govori o osječkom području, do sada nezapamćenih razmera.

Vatrom je zahvaćena uskladištena plastika na više hiljada kvadratnih metara, još uvek nije pod kontrolom, a jutros se proširio i do proizvodnog objekta fabrike.

Na terenu su javne vatrogasne jedinice Osijeka i Belog Manastira i čak 21 dobrovoljno vatrogasno društvo, s područja Osijeka i okoline.

BONUS VIDEO: NI PACIJENTI NEMAJU MIRA: ROSU hara po Kosovskoj Mitrovici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)