SRAMOTNA PROVOKACIJA U HRVATSKOM SABORU: Pred Srbima zbog nevremena aludirao na zločinačku ”Oluju” (VIDEO)

NEUKUSNOM izjavom Stipe Mlinarića Ćipe iz Domovinskog pokreta ”drago mi je da su tu i kolege iz SDSSa iako se sprema oluja vani” započela je u Zagrebu trodnevna vanredna sednica Hrvatskog sabora koju je sazvao Zoran Milanović.

СРАМОТНА ПРОВОКАЦИЈА У ХРВАТСКОМ САБОРУ: Пред Србима због невремена алудирао на злочиначку ”Олују” (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Indeks.hr

Prvi put jedan šef države u Hrvatskoj sazvao je poslanike na vanrednu sednicu, a razlog je kriza u pravosuđu zbog štrajka zaposlenih koji traje sedam sedmica i afere sa prodajom gasa ”za evro”.

Notorni poslanik iz redova krajnje desnog Domovinskog pokreta sramotnom izjavom očito je aludirao na "Oluju" nakon koje su proterani Srbi iz Hrvatske, a u kontekstu aktualnih događaja u Hrvatskoj kada opozicija zamera Pupovčevom SDSS-u da ćute i u svemu podržavaju HDZ sa kojim su u opoziciji. Mlinarić je i do sada imao slične ”bisere”, pa je zatražio i da se Miloradu Pupovcu oduzme hrvatsko državljanstvo, jer radi protiv hrvatskih nacionalnih interesa. Po njemu lider Srba u Hrvatskoj ne zastupa u Saboru interese Srba u Hrvatskoj, već Beograda, a uporno tvrdi da su među nestalim samo Hrvati, a ne Srbi.

U takvoj naelektrizovanoj atmosferi, punoj uvreda i optužbi, traje vanredno zasedanje poslanika na koje predsednik državekoji je sve zakuvao nije ni došao. A bez uvreda na račun Srba, uoči obeležavanja godišnjice Oluje, očito ne može i kada su teme plate zaposlenih u pravosuđu i muljanje sa prodajom viškova gasa po ”posebnim cenama”.

A SDSS kao koalicioni partner uz sve to čvrsto podržava aktualnu vladu, pokušava da bude ”most” između štrajkača u pravosuđu koji traže 400 evra više plate i mogućnosti budžeta. Tako je u ime SDSS-a Boris Milošević rekao da nema ustavne krize i vanredne situacije, a usput apelovao da se poveća plata svim službenicima i da se postigne kompromis u kojem će svi biti zadovoljni.

Pupovac je govorio o razmerama šteta od oluja i nevremena koje je uporedio sa štetama nakon zemljotresa i zatražio hitnu pomoć stradalima. O viškovima gasa i sumnjivoj prodaji ”za evro” tek će govoriti, ali će poslanici SDSS na kraju dignuti ruke za vladu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BOGME GA JE ZATRESLO... POPUT EKSPLOZIJE: Podrhtavanje tla uznemirilo komšiluk