SIRENE U HRVATSKOJ, EVAKUISANO STANOVNIŠTVO: Počelo vađenje ogromne mine sa dna mora kod Rijeke, objavljen snimak akcije (VIDEO)

Novosti online

19. 03. 2023. u 10:09

OGLAŠAVANjEM sirene početka opasnosti, jutros desetak minuta posle šest sati, počela je složena akcija premeštanja i neutralizacije zaostale protivbrodske mine iz Drugog svetskog rata iz riječke luke, prenose hrvatski mediji.

СИРЕНЕ У ХРВАТСКОЈ, ЕВАКУИСАНО СТАНОВНИШТВО: Почело вађење огромне мине са дна мора код Ријеке, објављен снимак акције (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Hrvatska policija

Policijska uprava primorsko-goranska objavila je jutros video snimke protivbrodske mine iz riječke luke zbog čijeg je vađenja grad je danas gotovo pa paralisan.

Sprovedena je evakuacija zbog sigurnosti i zaštite ljudskih života.

U subotu je iz zgrada u zoni neposredne potencijalne opasnosti u slučaju aktiviranja mine evakuisano oko 500 stanara.

Sve je proteklo bez problema, većina je sama organizovala privremeni smeštaj, a manji deo smešten je u Dvorani mladosti na Trsatu, u kojoj su priređeni ležajevi.

U toku su aktivnosti izmeštanja mine i pripreme za tegljenje na lokaciju na kojoj će biti neutralisana, a koje sprovode ronioci specijalne policije MUP-a.

Po završetku ove faze, mina će biti otegljena na lokaciju neutralizacije. Akcija se za sada odvija po planu, objavila je policija.

BONUS VIDEO: VATRA SA "ADMIRALA GORŠKOVA" - Ruska fregata ispaljuje projektile tokom vežbi u Indijskom okeanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju