MILANOVIĆ KRITIKOVAO KUPOVINU FRANCUSKIH LETELICA: Preplaćeni i beskorisni - Imamo 12 aviona s kravatom

Tanjug

01. 05. 2022. u 23:24

HRVATSKI predsednik Zoran Milanović ponovo je danas kritikovao to što je Hrvatska kupila 12 višenamenskih borbenih aviona tipa Rafali, tvrdi da su "preplaćeni i beskorisni", a da se, kako je kazao, Francuska nije založila za promenu izbornog zakona u BiH.

МИЛАНОВИЋ КРИТИКОВАО КУПОВИНУ ФРАНЦУСКИХ ЛЕТЕЛИЦА: Преплаћени и бескорисни - Имамо 12 авиона с краватом

Foto: EPA/ilustracija

- Gde je francuska pomoć oko BiH? Koliko treba platiti, deset milijardi evra? Milijarda i po nije dovoljna? - upitao je Milanović u razgovoru s novinarima u Varaždinu.

On smatra da bi bilo bolje da je Hrvatska kupila stotinu bespilotnih letilica i ojačala protivvazdušnu odbranu, ali kaže da je premijer Andrej Plenković lično odlučio da kupi avione koji su, kako je naveo, Hrvatskoj nepotrebni, za rat "beskorisni", ali dobri "za pokazivanje".

- Imamo 12 aviona s kravatom jer je debela devojka ili debeli dečak ušao u fabriku slatkiša, gurnuo ruku u teglu s pekmezom i to mu se jako dopalo - naveo je Milanović.

Istakao je da je o kupovini Rafala odlučila "politika, a ne vojska".

- Šta nama koristi tih 12 Rafala s vrlo malo opreme i vrlo malo raketa, vidite li koliko malo avioni traju u ovom ratu ako nisu najbolji? Topli su koliko je burek topao. Dakle kratko - rekao je šef hrvatske države, preneo je hrvatksi portal Index.

Rekao je i da Mađarska sa 10-12 presretača nije uspela da detektuje nedavnu bespilotnu letilicu koja je pala na Zagreb, a za koju je rekao da je "leteći bojler".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)