DA SE FRIŽIDER I KUHINJA NE OSEĆAJU NA HRANU: Ovo su ubice neprijatnog mirisa
MIRIS koji se širi tokom pripreme jela neki vole, a neki baš i ne, ali, kojoj god grupi ljudi da pripadate, ono što je sigurno je to da oni ostaju u kuhinji dugo još nakon pripreme jela.

Foto Shutterstock
Da bi u ovoj prostoriji prijatno mirisalo potrebno je da na bar dva mesta stavite teglicu sa sodom bikarbonom i dve-tri kapi eteričnog ulja po izboru, pokrivenu folijom koju ste izbušili na nekoliko mesta.
Dovoljno je da s vremena na vreme prodrmate teglicu i dodate još par kapljica eteričnog ulja i vaša kuhinja će mirisati baš onako kako želite. Da bi ista situacija bila i u frižideru, potrebno je da u njega ubacite tri tablete aktivnog uglja, koji će „pokupiti“ neprijatne mirise.
Kad smo već kod frižidera, lakše ćete ga čistiti iznutra ako police umotate u providnu foliju, koju ćete, čim se isprlja, zameniti novom i tako uštedeti vreme potrebno za ribanje.
Pranje čaša i šolja na kojima uporno ostaju tragovi čaja biće lakše ako ih prelijete kefirom i ostavite da prenoće. Sutradan ih na uobičajen način operite deterdžentom i sijaće se kao nove.
Preporučujemo

OVO JE ANDREJ POPOVIĆ: Priča o njemu i uspesima koje postiže je neverovatna (VIDEO)
ŠAMPIONI U FOKUSU: Andrej Popović mladi fizičar iz Kikinde
17. 09. 2025. u 13:52

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

"TAJ ČOVEK JE SRAMOTA, NE POŠTUJE KRALjA!" Tramp tokom susreta s Čarlsom prekršio protokol, ljudi ljuti
AMERIČKI predsednik Donald Tramp i prva dama Melanija borave u Vindzoru, a njihov susret sa kraljem Čarlsom III već je izazvao burne reakcije zbog kršenja strogog kraljevskog protokola, piše Unilad.
17. 09. 2025. u 16:41
Komentari (0)