ANDRIJANA LIMA, TRAMP I ZDRAVKO ČOLIĆ IMAJU NEŠTO ZAJEDNIČKO: Šta horoskop o njima otkriva i evo kako da prepoznate "decu" Merkura

Astrolog Marina Jungić Milošević

26. 05. 2024. u 18:36

JEDNIM od najomiljenijih znakova, rado viđenim u svakom društvu, upravlja hitri Merkur, planeta intelekta, logike, komunikacija, informacija, flerta...

АНДРИЈАНА ЛИМА, ТРАМП И ЗДРАВКО ЧОЛИЋ ИМАЈУ НЕШТО ЗАЈЕДНИЧКО: Шта хороскоп о њима открива и ево како да препознате децу Меркура

Foto: Shutterstock

Zato predstavnici oba pola plene urođenim šarmom, duhovitošću i mladolikim izgledom. Prate modne trendove, vole sportski stil (omiljen detalj su im naočare za sunce).

Kao vazdušni znak, lako uspostavljaju prvi kontakt, prijatni, uvek nasmejani, komunikativni, druželjubivi, svestrani. Inteligentni, brzo misle, logički zaključuju, objektivni. Uvek o svemu odlično informisani. Čak i kada ne traže informacije, one brzo stižu do njih (Merkur u Blizancima). Snalažljivi su, spretni, okretni. Imaju odlične reflekse i moć opažanja (Mars u Blizancima). Radoznali, detinjasti, prilagodljivi. Bez problema rade dve do tri stvari istovremeno. Praktični. Brzo i lako uče, "gutaju" knjige, imaju dara za pisanje (Venera u Blizancima). Odlični vozači (taksisti), vole dobra kola, obožavaju putovanja. Ne mogu bez telefona. Vole kladionice.

Foto Shutterstock

Žena Blizanac je podložna čestim promenama raspoloženja, kao neka ćudljiva devojčica (Venera u Blizancima), čime ume da iritira okolinu. Međutim, to ne umanjuje njen šarm kojem je teško odoleti, pa osvaja simpatije gde god da se pojavi. Deluje kao da ne može da se snađe bez podrške porodice, a zapravo je prilično samostalna i nezavisna.

Muškarac rođen u ovom vazdušnom znaku pravi je tip Petra Pana, večiti dečak, i u osamdesetoj - pun mladalačkog duha i bistrog uma - upisuje kurs ili fakultet (Saturn u Blizancima). Voli ljude, brzo stvara atmosferu poverenja, zbog čega se u njegovom društvu osećate prijatno. Od njega uvek možete da čujete i naučite nešto novo, jer je načitan, obavešten, ima široko polje interesovanja, a je lišen sujete.

Često menjaju poslove ili rade dva istovremeno, tako da ih ništa ne može iznenaditi

Kao i grafički simbol ovog znaka (blizanci) imaju dva lica, jedno (vedro i komunikativno) koje pokazuju svetu, dok se s drugim (koje naginje depresiji) suočavaju u svoja četiri zida. Sa loše aspektovanim ličnim planetama u horoskopu (Sunce, Mesec, Merkur, Venera ili Mars), do izražaja dolaze njihove mane: površni su, neodgovorni, nepostojani, lukavi, lažljivi, ćudljivi, prevrtljivi. Mnogo toga započinju, ali ne završe, moć koncentracije im je oslabljena. Mentalni sadisti (loše aspektovan Mars u Blizancima).

Poslove često menjaju ili rade dva istovremeno, tako da ih ništa ne može iznenaditi. Uvek se snađu, puni su novih ideja. Sjajno plivaju u trgovini (od svega umeju da naprave novac), marketingu, odlične su zanatlije (manuelna spretnost), pisci, novinari, govornici, prevodioci, pevači, glumci, TV voditelji, reditelji. Zanimanja kao stvorena za njih su i programer, privatni preduzetnik, konobar, stilista, turistički vodič, matematičar, organizator, profesor (Merkur u Blizancima - umeju da prenesu znanje).

U ljubavi su radoznali, vole uzbuđenja i raznolikost. Od seksa im je važnija mentalna komunikacija sa partnerom (i prijatelj i ljubavnik).

POZNATE LIČNOSTI

SLAVNE žene rođene u znaku Blizanaca: Adriana Lima, Anđelina Džoli, Bruk Šilds, Džoan Kolins, Elizabet Harli, Helen Hant, Izabel Roselini, Kortni Lav, Merilin Monro, Naomi Kembel, Nikol Kidman, Isidora Dankan, Rada Đuričin, Biljana Ristić, Ljiljana Stjepanović, Jelisaveta Sablić, Bojana Maljević, Anica Dobra, Ceca Ražnatović.

Slavni muškarci: Dante, Vagner, Verdi, Puškin, Tomas Man, Donald Tramp, Džoni Dep, Džon Kenedi, Džordž Majkl, Erol Flin, Klint Istvud, Kolin Farel, Morgan Frimen, Pol Makartni, princ Renije od Monaka, Stivi Vonder, Mića Orlović, Bekim Fehmiu, Dragan Džajić, Bata Živojinović, Vlado Georgiev, Zdravko Čolić, Novak Đoković.

Slažu se sa Lavom, Blizancima, Vodolijom, Ovnom, Vagom, Strelcem. Muškarci često kriju emocionalnu nesigurnost, idu iz veze u vezu, jer se plaše napuštanja. Žena Blizanac brzo "skenira" mane i vrline onoga ko joj se dopadne, procenjujući šta joj odgovara, a šta ne. Muškarcu je teško da zadrži njenu pažnju, jer mora stalno da pronalazi nove načine da je zainteresuje za sebe. Kao roditelj, Blizanac lako razume decu, jer je i sam dete u duši (Mesec u Blizancima).

Na našem telu, ovaj znak vlada perifernim nervnim sistemom, grudnim košem i organima za disanje, plućima, bronhijama, kao i šakama, ramenim pojasom, ključnom kosti. Osetljivi su im i genitalni organi. Podložniji su povredama, pate od reumatskih ali i stomačnih tegoba na nervnoj bazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)