PODZNAK NE DOMINIRA POSLE TRIDESETE? Ovo je jedna od najčešćih zabluda o horoskopu - Evo šta je istina

Astrolog Marina Jungić Milošević

07. 04. 2024. u 17:06

JEDNA od najčešćih astroloških zabluda je ona o podznaku ili ascendentu, tački u horoskopu koja predstavlja početak prve od 12 astroloških kuća.

ПОДЗНАК НЕ ДОМИНИРА ПОСЛЕ ТРИДЕСЕТЕ? Ово је једна од најчешћих заблуда о хороскопу - Ево шта је истина

Foto: Profimedia

Ona simbolizuje ličnost, fizički izgled i naše talente, a ostale kuće ili polja, predstavljaju određene životne oblasti: finansije, mentalno stanje, privatni život, kreativnost, zdravlje, brak, opasnosti, putovanja, karijeru, planove, tajne neprijatelje.

Podznak ne može biti "jači" od znaka, osim ako se neka dominantna planeta nađe na ascendentu ili u prvoj astrološkoj kući. Podznak je, zapravo, vaš "imidž", utisak koji ostavljate na okolinu već pri prvom susretu, dok znak skriva vaš karakter.Ali, ukoliko mislite da vam podznak "preovlađuje posle 30-te", odnosno da dominira, u zabludi ste!

Foto: Profimedia

Tako često možemo da čujemo, na primer, "Ja sam Rak, ali imam 35 godina i sada mi je jači podznak u Jarcu".. Ili će nam Vaga objašnjavati da joj posle 30. rođendana preovlađuje podznak u Lavu, jer misli da je njen znak sklon kompromisima, pa ga podznak u Lavu čini dominatnijim. Ili, neko ko je rođen u znaku Riba sa podznakom u Vodoliji, smatra kako će posle 30. rođendana početi sve više da se ponaša kao Vodolija, neopterećena pravilima i okrenuta slobodi izbora. Ili će vam Lav sa podznakom u Jarcu, otkriti kako mu posle 30-te, preovlađuje ascendent u strogom, disciplinovanom Jarcu. Mada oba znaka simbolizuju jaku volju i veliku ambiciju, Lav će uvek imati osobine Lava, pa će i posle 30, čak i nakon 60. godine, ostati strastven, detinjast i topao, za razliku od uzdržanog, stidljivog i nepoverljivog Jarca.

Iako je Vodolija sa podznakom u Devici, veliki perfekcionista, sa izraženom manuelnoim spretnošću, to ne znači da će početi da se ponaša kao Devica. Jer, Vodolija, za razliku od Device, sve radi u poslednjem trenutku i voli da šokira okolinu. Mada je Blizanac sa podznakom u Škorpiji, pronicljiv, tajanstven i nepoverljiv, te osobine ne mogu da preovladaju nad njegovim osnovnim karakteristikama, a to su omiljenost i popularnost u društvu.

Podznak ne može da "preovladava" posle tridesete. Naprotiv. Karakteristike znaka su sve izraženije, kako godine prolaze... U mladosti smo pod većim uticajem ličnih planeta, koje više deluju na pojedinca - Meseca, Merkura, Venere i Marsa, a u zrelijim godinama, Sunca i Jupitera. Kako vreme prolazi, jačaju karakteristike znaka, odnosno Sunca koje je uvek u znaku našeg rođenja.

Foto: Profimedia

NAŠ IMIDž U JAVNOSTI

Znak u koji "pada" ascendent je osa prve astrološke kuće koja simbolizuje našu ličnost, fizički izgled i naše talente. Tako podznak u Vagi često daje talenat za pevanje, u Biku za kulinarstvo i hortikulturu, u Devici daje "zlatne ruke", u Škorpiji dar za okultno, u Strelcu talenat za strane jezike, u Vodoliji dar za modernu tehniku, dok podznak u znaku Riba, daje talenat za ples i muziku.

Astrolog počinje da tumači horoskop, od podznaka, redom po astrološkim poljima poređanim u smeru suprotnom od kretanja kazaljki za satu. Kombinacija znaka i podznaka može da obogati sliku o vama, ali je isto tako važno u kom znaku i astrološkoj kući se nalazi planeta koja vlada vašim ascendentom i kakve aspekte pravi sa ostalim planetama. Ako vam je, na primer, podznak u Vagi, a Venera u Ribama u sedmom astrološkom polju u trigonu sa Jupiterom, bićete popularni u javnosti, preko posla kojim se bavite. Ili, ukoliko vam je ascendent u Blizancima, a Merkur u Ovnu u trećoj kući u kvadratu sa Plutonom, niko neće moći da vas nadmaši u diskusiji i polemici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?