POČNITE NA VREME, POČNITE RANO: Ovo je savet popularne glumice koja je imala samo šest godina kada je dobila prvog Oskara

D.B.M.

10. 02. 2024. u 10:39

U VREME Velike depresije u SAD Širli Templ je bila omiljena filmska glumica, iako je tada bila dete. Prvi milion zaradila je sa deset godina.

ПОЧНИТЕ НА ВРЕМЕ, ПОЧНИТЕ РАНО: Ово је савет популарне глумице која је имала само шест година када је добила првог Оскара

vikipedia

Zvezda dečjih filmova rođena je 23. aprila 1928. godine u kalifornijskom gradu Santa Monika, a preminula na današnji dan, 10, februara, pre dve decenije. Filmski agenti uočili su je kada je imala tri godine, a sa samo šest godina dobila je Oskara! Preslatka devojčica plavih uvojaka, širokog osmeha i krupnih radosnih očiju bila je talentovana glumica, pevačica i plesačica.

- Još sa šest godina prestala sam da verujem u Deda Mraza. Majka me je odvela kod Deda Mraza u njegov kutak u jenom šoping centru, a on je od mene zatražio autogram - govorila je.

Bila je nacionalni ponos, razne igračke su nosile njeno ime, dobila je čak liniju cipela i odeće.

Templ se kasnije oprobala i u politici. Širli je neko vreme bila predstavnica UN u Gani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove