VENČANJE SE PRETVORILO U PRAVU DRAMU: Policija upala usred ceremonije, mladoženja uhapšen, a mlada ostala u suzama (FOTO)

Novosti online

16. 01. 2024. u 21:56

SVET se srušio za jednu nesuđenu mladu koja je umesto poljupca nakon sudbonosnog "da", na svom venčanju gledala u leđa svog verenika kog je uhapsila policija koja je iznenada upala na svečanost.

ВЕНЧАЊЕ СЕ ПРЕТВОРИЛО У ПРАВУ ДРАМУ: Полиција упала усред церемоније, младожења ухапшен, а млада остала у сузама (ФОТО)

Foto: Printskrin/Jutjub

Naime, prava drama se odigrala na venčanju Gundule B. (40) i Hamze U. (26), koje je organizovano u zamku Vonsendorf, u austrijskoj saveznoj državi Donja Austrija. Kako prenose tamošnji mediji, mladoženja je uhapšen na dan venčanja, a sada mu preti i deportacija u Tursku.

Foto: Printskrin/Jutjub

Razlog za nasilnu intervenciju vlasti je negativna odluka o azilu koju je turski državljanin dobio deset dana ranije. Avion sa aerodroma Švehat trebalo bi da ga vrati u Tursku.

"Hteli smo da se venčamo iz ljubavi"

Za mladu je čist užas počeo onog dana koji je trebalo da bude najlepši dan u njenom životu.

- Postupci nadležnih su neverovatni. Prosto jurišati na svadbu na ovaj način je, po mom mišljenju, sadistički - izjavila je mlada.

Gundula, koja je svog "budućeg muža" upoznala dok je radila zajedno u bečkom bistrou pre godinu i po, takođe ne može da razume razlog deportacije.

Foto: Printskrin/Jutjub

- Odluka je doneta bez saslušanja Hamze. Ovo je nezakonito i mi preduzimamo mere protiv toga. Njen advokat Gregor Klem i ona učinili bi sve u poslednjih nekoliko sati da njen voljeni Hamza ne bude deportovan - dodaje.

U svakom slučaju, prema mišljenju neveste, nikako nije bilo braka iz interesa.

- Hteli smo da se venčamo iz ljubavi. Naši životi su uništeni pre nego što smo uspeli da se venčamo - navela je Gundula.

Ona i Hamza žive zajedno šest meseci, kazala je tužna mlada.

Oglasila se i imigraciona policija

Nakon što je vest o hapšenju na venčanju postala glavna tema medija, oglasila se i Savezna kancelarija za imigraciju i azil (BFA) i objasnila zašto je došlo do ovakvog presedana — i to baš na dan venčanja.

Foto: Printskrin/Jutjub

Naime, kako kažu, "hapšenje u matičnoj službi je bio jedini način da se Hamza pronađe", ali dodaju i da "njihov brak ne bi sprečio deportaciju".

- Hamza U. je podneo zahtev za međunarodnu zaštitu, tačnije zahtev za azil u Austriji u martu 2022. godine. Ispitivanje svakog postupka azila odvija se u sklopu sveobuhvatne, individualne i objektivne istrage pred BFA. Pravo na azil prvenstveno služi zaštiti izbeglice od progona. U konkretnom slučaju, BFA je došao do zaključka da se Hamzi U. ne preti progonom u sklopu Ženevske konvencije o izbeglicama ako se vrati u svoju matičnu zemlju - saopšteno je.

Zvaničnici su 13 puta uzaludno tražili mladoženju, prilikom čega je "odbio obavezu da napusti zemlju".

- Za imigracionu politiku je jasno da lica sa ilegalnim boravkom moraju biti svesna svog statusa u Austriji, kao i da brak ne menja status nebezbednog boravka - dodaje se.

(oe24)

BONUS VIDEO: ODUVAO GA VETAR: Mećava pogodila rusku Jakutiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo