USTALA ŽIVA IZ KOVČEGA: Ženu u bolnici proglasili mrtvom, porodica na odru primetila da pomera ruku i pokušava da udahne (VIDEO)

Novosti online

13. 06. 2023. u 00:28

BELA Montoja (76) se u petak razbolela u svom domu i prebačena je u bolnicu u Ekvadoru gde je ubrzo proglašena mrtvom. Međutim, zapanjujući snimci pokazuju trenutak kada se 76-godišnja žena vratila u život.

УСТАЛА ЖИВА ИЗ КОВЧЕГА: Жену у болници прогласили мртвом, породица на одру приметила да помера руку и покушава да удахне (ВИДЕО)

Foto: Ilustracija/Unsplash

Njen sin Gilbert Balberan rekao je da je nesrećna žena primljena u 9 ujutro, a proglašena je mrtvom u 12 sati nakon što je doživela moždani udar.

Montoja je provela četiri sata u kovčegu i spremali su je da se presvuče u pogrebnom zavodu kada je njena porodica primetila da je dala znake života oko 20.50.

- Moja majka je počela da pomera levu ruku, otvara oči i usta. Trudila se da udahne, rekao je Balberan.

Na snimku se vidi kako Balberan šalje osobu da pozove hitnu dok on i još jedna osoba stavljaju ruke oko njene glave i leve ruke. Žena se može videti kako se bori da udahne i pomera vilicu.

Nekoliko trenutaka kasnije, hitna pomoć stigla je i stavila je na nosila pre nego što su je odvezli u bolnicu Martin Ikaza, gde je stavljena na intenzivnu negu.

Sin je objasnio da je njegova majka patila od hipertenzije i srčanih problema, a navodno je imala moždani udar u petak rano ujutro.

Medicinski stručnjaci do kojih je došao El Universo veruju da je Montoja bila u stanju katalepsije. Prema Nacionalnom centru za informacije o biotehnologiji, to je „stanje koje karakteriše neaktivnost, smanjenu reakciju na stimuluse i sklonost da se zadrži nepokretno držanje“.

U smrtovnici je navedeno da je njena smrt uzrokovana 'kardiorespiratornim zastojem zbog bolovanja od nespecificirane cerebrovaskularne bolesti'.

Očekuje se da će Balberan u ponedeljak podneti izveštaj o incidentu lokalnom tužilaštvu i optužiti bolnicu Martin Ikaza za nemar.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove