U ISTOJ KOMPANIJI RADI 84 GODINE: Brazilac Valter Ortman, Ginisov rekorder, star jedan vek, još vozi do posla (VIDEO)

V. N.

20. 05. 2022. u 16:30

BRAZILAC nemačkog porekla radi u istom preduzeću već 84 godine, pokazuju podaci koje je nedavno objavila Ginisova knjiga rekorda. Valter Ortman koji je 22. aprila 2022. godine napunio 100 godina, proveo je oborio svoj sopstveni rekord rada u istom preduzeću.

У ИСТОЈ КОМПАНИЈИ РАДИ 84 ГОДИНЕ: Бразилац Валтер Ортман, Гинисов рекордер, стар један век, још вози до посла (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ortman je rođen u gradu Brusk u Santa Katarini, jednoj od 26 saveznih država Brazila. Ovde je početkom 20. veka bilo brojno nemačko stanovništvo. Iako je bio dobar đak, morao je da napusti školu i da se zaposli kako bi pomogao porodici. U to vreme je bilo uobičajeno da se zapošljavaju veoma mladi ljudi, praktično deca. Pošao je sa majkom kako bi se prijavio za posao u tkačnici. Budući da je govorio i nemački jezik, lako je dobio posao u preduzeću.

Ovaj Brazilac zaposlio se 17. januara 1938. godine u tekstilnoj kompaniji ReneauxVieux u Santa Katarini. Malo-pomalo je napredovao. Prvo je bio pomoćnik u sektoru logistike, zatim je postao komercijalni pomoćnik, da bi na kraju došao do pozicije menadžera prodaje.

Neizbežno je bilo da tokom svog radnog veka postane svedok raznih promena u samom preduzeću. Shvatio je da je jedna od najvažnijih stvari u poslu stalno se usavršavati i prilagođavati različitim situacijama.

Danas uživa u mirnom životu, svakodnevno vežba, dobrog je zdravlja, bistrog uma i odlično mu je pamćenje. Zahvaljujući tome, uspeva da se svaki dan odveze do svog omiljenog mesta – kancelarije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima