PUT KA USPEHU: Strateško planiranje održivog razvoja

PUT KA USPEHU: Strateško planiranje održivog razvoja

USPEŠNO poslovanje podrazumeva sposobnost organizacije da se prilagodi promenljivom i konkurentnom tržištu, da iskoristi svoje resurse i potencijale, da unapredi svoje proizvode ili usluge, da poveća svoju profitabilnost i održivost, kao i da doprinese rešavanju društvenih i ekoloških izazova.

19. 10. 2023. u 17:26UN cilj 16, 17

UPRAVLJANJE OTPADOM I RECIKLAŽA: Ključni aspekti očuvanja okoline i održivog razvoja

UPRAVLJANJE OTPADOM I RECIKLAŽA: Ključni aspekti očuvanja okoline i održivog razvoja

ODGOVORNO upravljanje otpadom i reciklaža predstavljaju jedne od ključnih aspekata očuvanja životne sredine i koncepta održivog razvoja u današnjem svetu. Otpad, koji se neprestano generiše kao nusprodukt ljudskih aktivnosti, ima potencijal da ozbiljno ugrozi našu planetu, ukoliko se ne bude odgovorno upravljalo njime. Reciklaža, s druge strane, predstavlja moćan alat koji nam omogućava da smanjimo uticaj otpada na životnu sredinu, čuvamo prirodne resurse i doprinesemo globalnim naporima za održivost.

12. 10. 2023. u 07:54UN cilj 12, 13

KOLIKO SMO BLIZU ENERGETSKE TRANZICIJE: Važno i aktuelno pitanje koje se tiče budućnosti naše planete i našeg društva

KOLIKO SMO BLIZU ENERGETSKE TRANZICIJE: Važno i aktuelno pitanje koje se tiče budućnosti naše planete i našeg društva

ENERGETSKA tranzicija predstavlja važno pitanje u današnjem svetu, ali ona nije ni jednostavan ni brz proces. Zahteva velike investicije, tehnološke inovacije, političku volju, društvenu podršku i regionalnu saradnju. Takođe, ona ima različite uticaje na različite zemlje, regione i sektore, pa je potrebno voditi računa o pravednosti i socijalnoj inkluziji svih aktera koji su uključeni ili pogođeni energetskom tranzicijom.

30. 09. 2023. u 19:37UN cilj 7

DAN SVESTI O GUBITKU I RASIPANJU HRANE: Iako jedan deo stanovnika planete gladuje, skoro trećina prehrambenih proizvoda završi na deponijama

DAN SVESTI O GUBITKU I RASIPANJU HRANE: Iako jedan deo stanovnika planete gladuje, skoro trećina prehrambenih proizvoda završi na deponijama

MEĐUNARODNI dan svesti o gubitku i rasipanju hrane je globalna inicijativa čiji je cilj da podigne svest o problemu koji utiče na milione ljudi, životnu sredinu i ekonomiju. Ovaj dan se obeležava 29. septembra svake godine, počevši od 2020. godine, kada ga je proglasila Generalna skupština Ujedinjenih nacija.

29. 09. 2023. u 13:00UN cilj 1, 2, 12

Misli zeleno

22.maj Svetski dan biodiverziteta

Šta je zajedničko biodiverzitetu i dominama? Kada jedan deo padne, sve ostalo može da se uruši. Svi moramo da zaštitimo delikatnu ravnotežu biodiverziteta po svaku cenu – i zbog prirode i zbog nas samih. Jedno je sigurno: uprkos svom tehnološkom napretku, mi u potpunosti zavisimo od zdravog ekosistema za vodu, hranu, lekove, odeću, gorivo, sklonište i energiju.


Kada je u pitanju biodiverzitet, mi smo deo jednačine, ali moramo biti i deo rešenja.


Evo 5 načina kako:

💧Koristite vodu mudro

♻Izaberite višekratnu upotrebu

🍽Smanjite bacanje hrane

🗑Održavajte prirodu čistom

I što je najvažnije širite vest

Info tabla

01

Šta označava CARPOOLING?

02

Ko su ekološki migranti?

03

Šta je održivi lanac snabdevanja?

04

Šta predstavlja regenerativna poljoprivreda?

05

Šta podrazumeva naked/nude pakovanje?

06

Digitalna trezvenost?