Radionice o značaju šume, vode, zemljišta...: Dan Planete zemlje i Otvorena vrata na Šumarskom fakultetu

Lj.B.

18. 04. 2024. u 12:01

ŠUMARSKI fakultet Univerziteta u Beogradu u subotu organizuje manifestaciju Otvorena vrata koja će biti održana od 12 do 15 časova, a i ovom prilikom obeležava i Dan planete Zemlje.

Радионице о значају шуме, воде, земљишта...: Дан Планете земље и Отворена врата на Шумарском факултету

šumarski fakultet

Šumarski fakultet organizacijom manifestacije pod nazivom „Priroda se brani znanjem“ ima za cilj da posetiocima približi kako se na adekvatan način upravlja šumama, vodama, zemljištem i otvorenih gradskim prostorima u skladu sa potrebama prirode i savremenog društva.

Posetioci će moći da vide različite eksponate kroz različite interaktivne postavke koje na atraktivan način objašnjavaju složene procese unutar ekosistema. Kroz ineraktivne radionice ukazaćemo na značaj šumskih ekosistema, ekosistema zemljišta i voda u ublažavanju klimatskih promena, akumulaciji organskog ugljenika i dostizanju održivog razvoja. Program će biti predstavljen u Arboretumu Šumarskog fakulteta, oazi prirode u centru grada, našoj učionici na otvorenom.

Kada je reč o manifestaciji "Dan planete zemlje" koji je ustanovila Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 2009. godine, fokus se usmerava na značaj zaštite ekosistema na planeti Zemlji koja predstavlja zajednički dom za ljudski rod. Klimatske promene i promene u prirodi koje je izazvao čovek utiču na smanjenje biodiverziteta i nestanak mnogih biljnih i životinjskih vrsta. To su procesi koji vode ka uništenju Planete. Opstanak  i razvoj civilizacije zavisi od zaštite prirode i adaptacije na klimatske promene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)