TEST NA POČETKU I NA KRAJU GODINE: Za učenike 94 škole raspoređenih 194 odeljenja

B.B.

06. 11. 2023. u 09:48

UČENICI iz škola koje su uključene u projekat "Svako dete ima pravo da odrasta zdravo" imaće zdravstvena testiranja na početku i kraju školske godine, kako bi se pratio njihov fizički razvoj i motoričke spsosnosti, najavila je prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministar prosvete na edukaciji pedijatara koji obavljaju sportsko-medicinske preglede.

ТЕСТ НА ПОЧЕТКУ И НА КРАЈУ ГОДИНЕ: За ученике 94 школе распоређених  194 одељења

Foto I. Marinković

Ona je istakla da je u okviru ovog projekta izuzetno važna saradnja sa zdravstvenim ustanovama u cilju sprovođenja zdravstvene zaštite učenika.

- Uloga vas, dečjih lekara je veoma važna u svakom segmentu rasta i razvoja dece, pa i sada prilikom realizacije ovog Projekta -  rekla je Đukić Dejanović u Skupštini Srbije. - Na dva testiranja , na početku i na kraju školske godine, pratiće se fizički razvoj i motoričke sposobnosti učenika učesnika projekta. Svi učenici će dobiti informacije o njihovim individualnim rezultatima i određena uputstva kako i na koji način mogu poboljšati motoričke sposobnosti od kojih u značajnoj meri zavisi i opšti zdravstveni status.

Pilot projekat "Svako dete ima pravo da odrasta zdravo"  odvija se u 94 škole koje ostvaruju jednosmenski rad i to u 194 odeljenja. Pored redovnih aktivnosti i časova fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, đaci imaju jedan čas fizičkog vaspitanja više u odnosu na ono što je plan i program.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona