ONI SU PONOS SRBIJE: Na Balkanskoj olimpijadi iz informatike naši srednjoškolci osvojili četiri medalje (FOTO)

Novosti online

03. 11. 2023. u 19:50

BALANSKA Olimpijada iz Informatike za učenike srednjih škola održana je u Sloveniji, od 29. oktobra do 3. novembra 2023. godine.

ОНИ СУ ПОНОС СРБИЈЕ: На Балканској олимпијади из информатике наши средњошколци освојили четири медаље (ФОТО)

Foto: Društvo matematičara Srbije

Na olimpijadi je učestvovao, u zvaničnoj konkurenciji, 51 takmičar iz 13 zemalja, dok je, uključujući nezvaničnu konkurenciju, učestvovalo 72 takmičara iz 17 zemalja.

Ekipa Srbije je odabrana na osnovu niza takmičenja ovogodišnjeg ciklusa, u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije. Našu ekipu činila su četiri takmičara.

Miloš Milutinović, učenik trećeg razreda Računarske gimnazije iz Beograda, osvojio je zlatnu medalju, a srebrnu njegov vršnjak Nemanja Majski, iz Gimnazije „Veljko Petrović“ u Somboru. Bronzana odličja pripala su Filipu Bojkoviću, đaku treće godine Matematičke gimnazije i maturantu beogradske Računarske gimnazije Danilu Trniniću.

Rukovodioci ekipe su bili Marko Milenković, sa niškog Prirodno-matematičkog fakulteta i Toni Škrijelj, sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu. Rukovodioci ekipe su javno pohvaljeni na završnoj ceremoniji, zbog doprinosa takmičenju – jer su otkrili zadatak sa greškom i predložili zadatak za zamenu.

Inače, od šest zadataka na Balkanijadi, autor dva zadatka je bio Tadija Šebez, dok je autor jednog zadatka bio Pavle Martinović – srpski članovi Naučne komisije Balkanijade.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona