Građevinski fakultet u Subotici ispratio još jednu generaciju akademaca

J. L.

21. 05. 2023. u 12:23

Diplome za okončane osnovne i master studije dobilo je više od 80 studenata Građevinskog fakulteta u Subotici. Diplomu za završene osnovne studije dobilo je 25 studenata, master inženjer postalo je njih 57.

Грађевински факултет у Суботици испратио још једну генерацију академаца

foto: J.L.

- Za 49 godina postojanja, Građevinski fakultet iznedrio je više od 2.300 diplomiranih inženjera, 677 master inženjera, deset magistara i 21 doktora nauka - istakao je prof. dr Milan Trifković, dekan Građevinskog fakultet i dodao da očekuje da od oktobra u amfiteatar sedne gotovo stotinu brucoša.

- Radili smo intenzivnu kampanju za upis i očekujem da se naredne školske godine približimo tog magičnoj cifri od 100 upisanih studenata. Situacija na tržšt rada se promenila i naši inženjeri su izuzetno traženi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina