PRILIKA DA MLADI UMETNICI MNOGO NAUČE: Arhitekta Boris Podreka na Univerzitu umetnosti

Lj.B.

17. 02. 2023. u 10:54

AKADEMIK arhitekta Boris Podreka, počasni doktor Univerziteta umetnosti u Beogradu, održaće na ovom Univerzotetu predavanje pod nazivom "Arhikultura". Predavanje će biti održano u ponedeljak u 12 časova u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti u Beogradu.

ПРИЛИКА ДА МЛАДИ УМЕТНИЦИ МНОГО НАУЧЕ: Архитекта Борис Подрека на Универзиту уметности

Foto: MPU

Na ovom Univerzitetu ističu da će predavanje Borisa Podreke biti izuzetna prilika da se studenti, nastavnici, saradnici i stručna javnost sretnu sa ovim izuzetnim arhitektom i umetnikom čiji je rad uticao na generacije stručnjaka iz oblasti umetnosti.

Predavanje se organizuje u saradnji sa Muzejem primenjenih umetnosti i uz podršku Austrijskog kulturnog foruma, a u okviru izložbe "Arhikultura koja je u Muzeju primenjene umetnosti otvorena do 15. marta 2023.

Boris Podreka je jedan od nauticajnijih arhitekata i umetnika današnjice, koji odrasta u višejezičnoj sredini i stvara u multikulturnom ambijentu na prostoru između Beograda i Ljubljane, Trsta i Venecije, Beča i Štutgarta. Svoju stvaralačku praksu i teorijsku poziciju imenuje kao "poetiku razlika". Za izuzetan rad i ogroman doprinos arhitektonskoj, umetničkoj i kulturnoj sceni kod nas i u svetu, decembra 2007. godine dodeljen mu je počasni doktorat Univerziteta umetnosti u Beogradu. Nosilac je i počasnog doktorata Univerziteta u Mariboru. Bio je redovni profesor na Univerzitetu u Štutgartu. Od 2008. godine je inostrani član Srpske akademije nauka i umetnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku