VIŠE STUDENATA IZ ZAMBIJE: Predstavnici ambasade posetitili Rektorat

B.B.

29. 04. 2022. u 15:20

UNIVERZITET u Beogradu zainteresovan je za inteviziranje saradnje sa Zambijom, prvenstveno kroz projekat "Svet u Srbiji", kako bi više studenata iz ove afričke zemlje studiralo na našem najstarijem univerzitetu.

ВИШЕ СТУДЕНАТА ИЗ ЗАМБИЈЕ: Представници амбасаде посетитили Ректорат

Foto: Univerzitet u Beogradu

Tim povodom, prorektor za nastavu UB prof. dr Dejan Filipović održao je sastanak sa predstavnicima Ambasade Zambije u Parizu, koja je na nerezidencijalnoj osnovi zadužena za  Srbiju. 

U razgovoru je dobro ocenjena dosadašnja saradnja na visokoškolskom nivou, posebno iskustva zambijskih studentata koji su kroz projekat Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  "Svet u Srbiji", ostvarivali pravo na stipendije za studije na univerzitetima u Srbiji. Na sastanku su razmatrane mogućnosti za intenziviranje saradnje na akademskom nivou kroz pomenuti projekat, kao i drugi modeli razvoja saradnje i omogućavanja studentima iz Zambije upisa na studijske programe Univerziteta u Beogradu. Prorektor se susreo sa prvim sekretarima ambasade zaduženom za političke odnose i obrazovanje Brendom Paresi i Henriksom Kapaipijem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku