DEBITANSKI DOKUMENTARNI FILMOVI: Sedam dugometražnih ostvarenja na DOK #6 festivalu

V.V.S.

23. 01. 2024. u 14:24

U OKVIRU Međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog filma DOK #6 (od 1. do 4. februara u MTS dvorani)održaće se takmičarski program pod nazivom "Enter DOK" u kome učestvuju debitantski dugometražni dokumentarni filmovi.

ДЕБИТАНСКИ ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ: Седам дугометражних остварења на ДОК #6 фестивалу

foto Promo

Biće predstavljeno sedam takvih ostvarenja, a jednom od njih pripašće i nagrada publike.

Film "Avenal" autorke Ane Sandrini (koja će biti i gošća festivala)prikazuje sliku sela Kave del Predil, rudnika skrivenog u šumama italijanskih Julijskih Alpa. Ovo selo danas predstavlja samo obris onoga što je nekada bio - mesto napretka i avangarde.

Još jedna rediteljka predstaviće svoj film na festivalu: Merve Kuš Mataradži iz Turske. Film "Ema" prati život Britanke Eme kojoj je jedan beg iz škole zauvek promenio njen život. Ema se zaljubljuje u Mehmeta, Turčina koga je upoznala na venčanju zbog kog je pobegla iz škole. "Prohujale noći" Alberta Martina Menačoa prati živote mladih ljudi koji žive u selu na jugu Španije čiji portret otkriva zemlju zečeva i magaraca, ljubavnih priča, vatre i rejv žurki. "Samjuel i svetlost" Vinisiusa Girnisa nominovan za Oskara 2024. u selekciji za najbolji dokumentarni film je vizuelno impresivan film o životu šestogodišnjeg Samjuela i njegove porodice u malom ribarskom selu Ponta Negra koje se nalazi na obali Paratija u Brazilu. U filmu "Treća i četvrta generacija" Lukasa Zunda, Silvija, časna sestra, suočava se sa odgovornošću za dela svog dede, komandanta nacističkog koncentracionog logora, kroz izvođenje umetničkih performansa. Film "Poli" Damjana Nikolova sniman je 29 meseci na udaljenim lokacijama u Bugarskoj i predstavlja život posvećenog pčelara koji je napustio život u gradu.

Belgijsko ostvarenje "Sklopljeni život" Elodi Degavre u središtu priče ima čelični grad o kome se priča u komšiluku. Lagane kuće osmislili su budući kupci. Građevinski set poveren studentima. U Briselu, Liježu i Šarlroa, tri arhitekte i nekoliko građana avanturista će ostvariti svoju utopiju: stambene jedinice u formi kompleta za sklapanje, dostupne svima...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)