POBEDILA PREDSTAVA “ŠTO NA PODU SPAVAŠ“: Završen deseti festival Novi tvrđava teatar u Čortanovcima

J. S.

30. 08. 2023. u 18:05

OSTVARENjE „Što na podu spavaš“ po romanu Darka Cvijetića, u režiji Kokana Mladenovića (SNP, „Gavela“ Zagreb, MESS, Narodno pozorište Sarajevo), proglašena je za najbolju na danas završenom desetom Festivalu Novi tvrđava teatar održanom u Čortanovcima na pozornici Vile Stanković od 25.do 30.avgusta.

ПОБЕДИЛА ПРЕДСТАВА “ШТО НА ПОДУ СПАВАШ“: Завршен десети фестивал Нови тврђава театар у Чортановцима

Marija Erdelji (SNP)

Žiri u sastavu - reditelj Nikola Zavišić (predsednik), glumica Emina Elor i novinar i pozorišni kritičar Igor Burić, nagradu za režiju dodelio je Kokanu Mladenoviću. Darko Cvijetić, pisac koji i igra samog sebe u predstavi „Što na podu spavaš“, dobio je specijalnu nagradu za tekst i izvedbu na ovom festivalu održanom u Vili „Stanković“, u Čortanovcima.

Glumačke nagrade dobili su Radovan Vujović kao Vitomir Kambasković i Branka Šelić kao Lina, rođena Perekitka, u predstavi „Razvojni put Bore Šnajdera“ Aleksandra Popovića, u režiji, adaptaciji i scenografiji Egona Savina (Jugoslovensko dramsko pozorište).

Priznanje „Milan Lane Gutović“ dobila je Sanja Ristić Krajnov za ulogu Slepice Štefice, u predstavi „Poetesa“ Vide Ognjenović (Srpsko narodno pozorište i Novi tvrđava teatar).

Po odabiru umetničke direktorke festivala Vide Ognjenović,naše proslavljena dramska spisateljice i rediteljke na ovom jubilarnom festivalu igrano je ukupno šest predstava.

U čast nagrađenih večeras u 20 sati biće izveden komad „Neodustajanje“ , autorski projekat Marije Medenice,a reč je o prirodi,teškoćama i lepotama glumačke profesije koja na svojevrstan način istražuje i preuređuje svet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)