NA OKUPU STUDENTI IZ REGIONA: U Kulturnom centru Novog Sada počinje filmski festival „Razmena“

J. S.

29. 06. 2023. u 22:42

MEĐUNARODNI festival studentskog kratkog filma "Razmena" biće održan od 1. do 3. jula u velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada – najavljeno je iz Akademije umetnosti u Novom Sadu.

НА ОКУПУ СТУДЕНТИ ИЗ РЕГИОНА: У Културном центру Новог Сада почиње филмски фестивал „Размена“

KCNS

MEĐUNARODNI  festival studentskog kratkog filma "Razmena" biće održan od 1. do 3. jula u velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada – najavljeno je iz Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Inicijativu za osnivanje festivala pokrenule su četiri studentkinje druge godine produkcije za audiovizuelne medije Akademije umetnosti u Novom Sadu. Ideja je nastala u okviru predmeta Praktikum iz menadžmenta za kulturu pod mentorstvom profesorke Dušice Dragin.

Projekat nosi naziv "Razmena" jer se motivacija za realizaciju festivala javila iz potrebe za povezivanjem studenata drugih akademija i umetničkih fakulteta iz regiona i šire koji se bave filmom.Selektor festivala je filmski reditelj i profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu Gvozden Đurić.

    Počevši od petka,1.jula,u 20 sati biće prikazano 12 kratkih filmova autora iz Srbije,Slovenije,Rumunije,Italije,Bugarske... Festival je takmičarskog karaktera.

   Poslednjeg festivalskog dana petočlani žiri u sastavu: studentkinja multimedijalne režije Tamara Kostrešević, student dramaturgije Dimitrije Petrović, studentkinja kamere Vida Jović, producentkinja Kristina Kljajić i montažerka Nataša Stojšin, dodeliće nagrade za najbolji film, režiju i fotografiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!