VITEZOVI I LEGENDE U SMEDEREVSKOJ TVRĐAVI: Ovog vikenda festival srednjevekovnih veština

Јелена Илић
Jelena Ilić

22. 05. 2023. u 15:55

U Malom gradu Smederevske tvrđave poslednjeg vikenda u maju, od 26. do 28. održava se međunarodni festival “Vitezovi i Legende”

ВИТЕЗОВИ И ЛЕГЕНДЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ТВРЂАВИ: Овог викенда фестивал средњевековних вештина

Foto: N. Živanović

U autentičnom prostoru Smederevske tvrđave, u poslednjoj srpskoj srednjovekovnoj prestonici, koja verno prikazuje ambijent tadašnjeg vremena, festival “Vitezovi i Legende” oživeće duh i tradiciju srednjeg veka. Posetioci će moći da uživaju u viteškim borbama bohurt sporta, srednjovekovnom turniru u mačevanju i streličarstvu, u starim zanatskim radionicama i bazaru rukotvorina. Za najmlađe posetioce biće organizovana mala škola mačevanja i streličarstva.

Sjaj srednjovekovnog dvora dočaraće i slikarske radionice i izložbe, kao i škole kaligrafije, heraldike i dvorskog plesa.Takođe, posetioci mogu upoznati vitezove, saznati vise o oružju, oklopima i zanatima poput kovačkog, tkačkog i kožarskog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove