VRAĆAJU NAM SE VUK I VERA: Dejan Karaklajić o novoj, trećoj sezoni popularne serije "Tajne vinove loze"

J. BANjANIN

14. 05. 2023. u 08:56

PRIČA o dve vinogradarske porodice, ljubavi, tajnama i zločinima, koja je osvojila milionski auditorijum na RTS i Superstar TV, kao i nagrade za najgledaniju seriju i najbolju muziku na 11. FEDIS-u, upravo dobija nastavak.

ВРАЋАЈУ НАМ СЕ ВУК И ВЕРА: Дејан Караклајић о новој, трећој сезони популарне серије Тајне винове лозе

Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković, Foto M. Obradović

Kako "TV novosti" ekskluzivno saznaju, snimanje novih epizoda porodične drame "Tajne vinove loze" počelo je ove sedmice u studiju na Donjem Dorćolu i na Paliću.

- Treća sezona će veoma da golica maštu i budi iščekivanja gledalaca iz epizode u epizodu jer se očekuje mnogo preokreta i komplikovanih odnosa između starih i novih likova. Moram da priznam da smo konstruisali priču do 36 epizoda, koliko će ova sezona i imati, a do sada je napisano 20. Ostale epizode se i dalje pišu, što znači da će biti još preokreta za koje i mi sami ne znamo - otkriva za "TV novosti" Dejan Karaklajić, po čijoj ideji je serija nastala i koji je sa našom poznatom književnicom Mirjanom Bobić Mojsilović radio na razvoju originalne priče.

- Onda su na scenu došli Iva Mitrović i Marko Popović koji su uzeli sve što smo do tada napravili i odneli korak dalje uz svoj tim saradnika. Treću sezonu su skoro celu njih dvoje napisali i mislim da su prevazišli sve dosadašnje epizode. I ekipa reditelja je "stara": Ana Marija Rosi i Gorčin Stojanović. Ja ću povremeno "uskakati" jer je posao veoma zamoran i paralelno sa snimanjem ću kao reditelj i montirati seriju, koja nastaje u produkciji kuća "Telekom Srbija" i MET RO Productions. Serija je do sada bila veoma gledana i uspešna i svi smo ponosni na nju, a ja, kao izvršni producent, koji je na čelu ove operacije, izuzetno sam ponosan na pisce, reditelje, glumce i celu ekipu.

Frano Lasić, Foto B. Rajčević

Pre tačno godinu dana oprostili smo se od druge sezone serije "Tajne vinove loze" dirljivom scenom u kojoj glavni junaci, Vuk Tomović (Vojin Ćetković) i Vera Smiljanić (Sloboda Mićalović), stoje pred vratima njene hotelske sobe u Paliću i zaljubljeno se gledaju. Pre toga je Vuk otvorio novi salaš, koji su napravile njegova sestra Ruža (Anita Mančić) i snaja Lina (Sena Đorđević), i predstavio vino "Novi početak", koje je proizveo njegov brat Zoran (Nebojša Milovanović). Na otvaranje salaša došla je i Vera, koja nije videla Vuka nekoliko meseci jer su se rastali, ali Ruža joj je rekla da je nepoželjna i zato je otišla u lokalni hotel. Uporno tragajući za svojim poreklom, Vera je ranije saznala da je njena majka Milica (Dragana Mićalović) bila žrtva silovanja dede Tadije (Miodrag Krstović) i da ga je udarila peglom. Vera tada odlučuje da ne može da bude sa Vukom jer je njegovog dedu Tadiju ubila njena majka, doduše u samoodbrani...

- I otprilike tu počinje naša treća sezona, odnosno 75. epizoda. Imamo preskok od skoro dve godine i Vera sada živi na severu, u novoj kući Tomovića, dok je Vukov i Verin sin Marko (Marko Vasiljević) ostao u istočnoj Srbiji da vodi vinariju "Smiljanić" i pravi vino "Teodora" od čuvene sorte bagrina. Ovoga puta snimaćemo i u Istri, gde Tomovići kupuju vinariju za Vukovu ćerku Anju (Vanja Nenadić) jer želi da se osamostali i tamo pravi svoje novo vino. Treća sezona počinje velikom svetkovinom u kući Vuka Tomovića na severu, u Paliću, ali na kraju prve, odnosno 75. epizode serije, dešava se nešto neočekivano što zapravo predstavlja okosnicu cele sezone - intrigantan je Karaklajić.

Reditelj Dejan Karaklajić, Foto V. Danilov

Na početku serije zatekli smo komplikovanu situaciju u porodicama Tomović i Smiljanić, a potom smo se na momente vraćali 20, pa čak i 40 godina u prošlost, tražeći uzroke takvog stanja. I u nastavku će, naravno, biti flešbekova, ali ovoga puta u bližu prošlost.

Marko Vasiljević i Vanja Nenadić, Foto V. Danilov

Tekst potpisa

U trećoj sezoni "Tajni vinove loze" videćemo uglavnom sve glumce koji su se do sada pojavljivali, a to su Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Anita Mančić, Nebojša Milovanović, Sena Đorović, Luka Grbić, Dara Džokić, Jovo Maksić, Marko Janjić, Milica Zarić, Ivan Tomić, Vanja Nenadić, Iva Stefanović Manojlović, Marko Vasiljević, Branko Jerinić, Dragan Sekulić, Savo Radović, Slobodan Tešić, Milutin Milošević, Amar Ćorović, Ivan Zekić, Ivana Živković, Antonela Vasić, Igor Damnjanović, Marko Gizdavić.

- Pojavljuju se novi likovi, odnosno glumci Lucija Šerbedžija, Frano Lasić, Sergej Trifunović, Aljoša Vučković, Slobodan Beštić, Ivan Zarić, Stanislava Nikolić, Ivan Kirinčić i tako dalje, a imamo i još nekoliko likova koje nismo podelili - ističe za kraj Dejan Karaklajić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)