I DALJE SAM "ZVRK": Ivana Zečević o mladima i seriji "U klinču", mističnom zabranu i njegovoj čuvarki u "Kalkanskim krugovima"...

Jelena BANjANIN

30. 04. 2023. u 12:13

KAD sam bila mala imala sam želju da nastupam, da pevam, da učestvujem u svemu. I ulazila sam u sve što me je činilo uzbuđenom i nikad se nisam pokajala, tako da ne znam ni gde je počelo.

И ДАЉЕ САМ ЗВРК: Ивана Зечевић о младима и серији У клинчу, мистичном забрану и његовој чуварки у Калканским круговима...

"BRANILAC" Nenad Jezdić, Foto Nikola Skenderija

Sada mi je početak profesionalne karijere intenzivan, ali sam srećna i zadovoljna.

Imam divno poslovno okruženje, čuvaju me, maze me, paze me i jako ih volim. Svi projekti su mi veoma dragi, nijedan mi nije ostavio gorčinu u želucu ili u glavi. Da kucnem u drvo, ne bih se žalila.

Ovako za "TV novosti" priča Ivana Zečević koju rolerkoster života neprestano vodi naviše od kada je završila muzičku gimnaziju i usmerila energiju na glumu. Pre devet godina debitovala je u filmu "Ničije dete" i pažnju javnosti nastavila je da privlači ulogama u serijama "Grupa", "Aleksandar od Jugoslavije", "Branilac"... Nedavno je u vratolomnom ubrzanju za tri dana doživela tri premijere, a pred gledaocima su se našli nastavci serija "U klinču" (radnim danima, od 20.05, na RTS 1) i "Kalkanski krugovi" (vikendom, u 21.00, na Superstar TV), kao i film "Munje: Opet!". Zečevićeva nastavlja da mladalačkim poletom "vozi" rolerkoster i uveliko grabi ka novim poslovnim i privatnim ciljevima.

"BRANILAC" Nenad Jezdić, Foto RTS

U drugoj sezoni serije "U klinču" vaša junakinja Vanja je pomalo zaljubljena u Tadiju (Miloš Petrović Trojpec).

- Vanja je šizika, koju tako i guram jer je i "živac" i odgovorna. Zapravo, zaljubila se ona i u prvoj, ali u drugoj sezoni se to sad malo menja i širi, pa ćemo videti dalje. Možda u trećoj bude nešto potpuno drugačije. Mislim da smo uspeli da napravimo super seriju koju je zavolela, pre svega, mlađa generacija, što mi je motor i pokretač, jer ta dečica koja mi prilaze, koja nas vole kao ekipu, su neverovatna energija i ljubav. Mnogo volim "U klinču" jer smo dopreli do mlađe generacije sa divnim idejama i porukama, što je jako važno.

Da li biste se ikad, poput preduzimljive Vanje, upustili u vođenje sopstvenog biznisa?

- Vanja nije birala. Morala je jer sticajem okolnosti nije imao ko drugi, a to je bio jedini porodični izvor finansija. Vanji kafana "Trst" predstavlja neki sentiment i ljubav prema njenoj pokojnoj mami, što možda ne izgovara dovoljno, ali pokazuje. A ja privatno verovatno ne bih bila sposobna za takvo nešto jer kafana je ozbiljna rabota.

U kontaktu ste sa mladima zbog serije "U kliču". Koliko se njihovo odrastanje razlikuje od vašeg?

- Razlikuje se jer živimo u drugačijim vremenima, i što se mene tiče vreme se okrenulo naglavačke. Odrastala sam devedesetih i ranih dvehiljaditih godina na Novom Beogradu i Voždovcu, jer su tu odrastali moji roditelji, a nekim delom i ja, pošto su tamo dugo živeli baka i deka. Kad smo mi bili mali, više smo bili u direktnom kontaktu jedni sa drugima, bili smo na ulici i družili se, a tehnologija nas nije ometala u našoj autentičnoj mašti. Današnji klinci su divni, ali imaju drugačije izvore saznanja.

Mislim da se sjajno bore sa tim i primetila sam da imaju mnogo više informacija. Baš sam skoro sedela sa jednim klincem koji je saznao, naravno preko telefona, sve zastave, sve zemlje i "kida" matematiku. I oni imaju neke prednosti, ali potpuno smo različiti.

Dvadeset godina je velika razlika, ali mi je drago što dopiremo do njih sa važnim životnim lekcijama i ljubavnim porukama.

"KALKANSKI KRUGOVI" Žarko Laušević, Foto Firefly productions

Kažu da su godine mladosti uglavnom vreme za snove, pronalaženje smisla, "odbrani" svog sveta... Čemu ste, osim glumi, posvećeni? Koje snove želite da ostvarite?

- Nikad ne želim da imam jednu ravnu liniju nego balans u životu. Sad iz mladih želja prelazim u malo zrelije i ozbiljnije, i tu sam, na raskršću. Želim mir, lepo okruženje i mnogo kreative tako da stalo istražujem, širim vidike i nikad se ne zatvorim u kocku.

Moj sledeći cilj je da uspešno obavim sve poslovne zadatke i ovog leta odem na more na dve nedelje. Obožavam leto, sunce, morsku prirodu, sva uživanja koja more može da donese. To je mir. Ako ne pričam o suštinskom miru, koji imam u porodici, prijateljima, svojoj kući, uvek mi je nagrada da odem na more, da se isključim. Velika želja mi je i da proputujem svet i vidim što više. Italija mi je tiha patnja jer sam je upijala kroz umetnost i želim da je uzduž i popreko obiđem.

Kada smo kod putovanja, serija "Kalkanski krugovi" odvela nas je na Bukulju u mistiku i horor. Šta je vama posebno zanimljivo kada je posmatrate?

- Trenutno nemam taj kanal, ali vrlo uredno odlazim kod roditelja i zauzimam poziciju gledaoca. Kada se spremam za projekat imam kontinuitet u glavi, ali kad prođe nekoliko meseci osećam kao da ga gledam prvi put i kao da ne znam priču. Mnogo volim horor, misteriju, triler, tako da sednem, zamračim sobu i stvarno uživam. Jedan od najzabavnijih dana na setu serije "Kalkanski krugovi" bio je kada smo snimali scenu u bunaru. Dok smo radili, bilo mi je vrlo uzbudljivo. Meni je na dnu bunara bilo gnjeckavo, hladno i "bljakavo", ali mojoj junakinji Mioni je bilo zastrašujuće.

Mnoge gledaoce zanima ko će biti nova čuvarka Zabrana?

- Ne znam. (smeh) Čak se i oni snebivaju da meni kažu. Stalno grebem, pokušavam da ukradem, ali nema šanse jer neće da mi otkriju. Možemo da pretpostavljamo i verujem da publika ima svoje favorite. Gledaoci se sigurno neće razočarati, mogu da se zbune, ali dobiće odgovor na svako pitanje, i u to mogu da budu sigurni. U planu je treća sezona i tome se jako radujem.

Miona studira likovnu umetnost, a vi ste se bavili hip hopom i svirali klavir. Koliko je sada u vašem životu muzika zastupljena?

- Muzika je tu, i oduvek je bila. Vrlo često me svi pitaju što ne krenem ozbiljnije sa tim, ali ništa nikad u životu nisam forsirala i onda to puštam sili prirode da izbije. Muziku negujem sama sa sobom i volim je, i to me ispunjava i leči.

Dočarali ste u filmu "Munje: Opet!" mladu, talentovanu naučnicu i prvi put zaigrali u žanru komedije. Koje utiske nosite iz ovog projekta?

- Direktno sam iz "Kalkanskih krugova" ušla u "Munje". Bilo je ludo, intenzivno, veselo. Išli smo u Beč i jako nam je bilo lepo. Prvi put sam sarađivala sa Nikolom Đuričkom, Majom Mandžukom, Sekom Sablić... Uz posao sam uživala da gledam kako oživljavaju likovi koji su pre 20 godina bili aktuelni, što mi je bilo veoma dirljivo i uzbudljivo. Bilo je i mnogo epizodnih sjajnih gostiju, Mikri, Eufrat, Smoke Mardeljano... Stvarno predivna družina koja me je baš radovala. Moje kolege Stojša Oljačić i Marko Pavlović su mi bili najbliži i sve troje smo zajedno išli kroz to.

"U KLINČU" Đorđe Mišina, Foto RTS

Privilegija je učiti od neverovatnih ljudi, a vama su partneri bili Branka Katić, Žarko Laušević, Vojin Ćetković...

- Od početka serije Žarko, Vojin i ja smo najintenzivnije prisutni i to je moja porodica kalkanskih krugova. Oni su me sa poslovne strane najviše naučili disciplini, a najmanje su me savetovali kako da uradim nešto. Iza njih su ogromne karijere i samo sam gledala kako rade i krala sam zanatske "cake" i ljudske, pre svega. Dosta sam naučila i na tome sam im zahvalna. Nikad nisam slagala kada sam rekla da sam bila "zvrk". I dalje sam "zvrk", ali me veoma čini srećnom kada vidim da napredujem i da uspevam da se sažmem i fokusiram.

U čemu pronalazite inspiraciju za svoje likove?

- Najviše u sebi. Težim tome da budem elementarno prirodna, to mi je prvi zadatak, a posle gradim dalje. Ali sigurna sam da to "u sebi" obuhvata sve ljude koji su prošli kroz moj život. Razni parčići mog života se sigurno pronalaze u nekim glumačkim zadacima ili određenim likovima.

Da li je bolje za glumicu da je u realnom životu stidljiva ili, možda, prodorna osoba?

- Mislim da i najstidljivija osoba može da poseduje neverovatan izvor talenta i da bude sposobna da "iks faktor" u sebi ispolji. Ali "iks faktor" je i ono što nas zaceni od radosti i veselja. To se ne dešava često, ali kad se desi, prelepo je.

 

POZORIŠTE MI JE TRENUTNO PASIJA

MLADU glumicu zatičemo na probama u Zvezdara teatru.

- Spremam predstavu u "Zvezdari". To mi je trenutno najveća pasija, mnogo sam se tome posvetila i jako se radujem. U ekipi su i Branimir Brstina, Nebojša Ilić Cile i Voja Brajović. Ne bih više o tome pričala, ali kada dođe vreme za to, govoriću na sva usta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)