KAKO JE MEGAN MARKL UPOZNALA VLADA DIVCA: "Bračne vode", američka hit serija koja je spojila britansku princezu i srpskog kralja košarke

N. DRAŽOVIĆ

22. 04. 2023. u 15:00

NOMINOVANA za sedam priznanja Emi i za još četiri Zlatna globusa, serija "Bračne vode", koja se od 19. aprila emituje na kanalu Foks lajf (radnim danima, od 15.00, četiri epizode), sa svojih 10 godina prikazivanja, 11 sezona, 263 epizode i visokom ocenom 8.1 na vebsajtu Aj-Em-Di-Bi (IMDb) upisala se u kultne naslove američkih porodičnih sitkoma.

КАКО ЈЕ МЕГАН МАРКЛ УПОЗНАЛА ВЛАДА ДИВЦА: Брачне воде, америчка хит серија која је спојила  британску принцезу и српског краља кошарке

Foto Foks

Popularnu seriju u kojoj su prve uloge ostvarili danas čuvena lica Holivuda poput Eda Onila ("Moderna porodica"), omiljene "devojke iz komšiluka" 90-ih Kristine Eplgejt, ali i nezaobilaznog Meta Leblanka, Džoija iz "Prijatelja", premijerno smo u Srbiji na istom kanalu gledali pre skoro 15 godina, a ljubitelje sitkoma obradovala je vest o ponovnom povratku porodice Bandi na male ekrane. Serijal je ostao zapamćen po velikom broju poznatih gostujućih lica, a među slavnima koji su uplivali u nemirne "Bračne vode" bili su Mila Jovović, Pamela Anderson, Džeri Springer, bluz legenda Bi Bi King, Keri Rasel i to pre nego što je postala "Felisiti", kao i Tifani Tisen pre nego što je u roli Valeri "zapržila čorbu" svima u "Beverli Hilsu". Tu su i pevačica Fergi, neodoljivi Dejvid Boreanaz, a nama je, svakako, najzanimljivije gostovanje legende srpske, ali i svetske, košarke, Vlada Divca, koji se pojavio u premijernoj epizodi osme sezone popularne serije. Na emitovanje ove epizode gledaoci će morati malo da pričekaju jer se trenutno prikazuje set od prve tri sezone, ali to nije razlog da se ne podsetimo ovog glumačkog izleta naše basket zvezde.

Iako je obično pravilo da se gostovanja sportista u popularnim američkim serijama završi na pojavljivanju i poziranju, Vlade je imao i svoj deo teksta.

Naime, junakinja serije Keli, koju tumači Kristina Eplgejt, ćerka Ala i Pegi Bandi, imala je životnu opsesiju da se uda za poznatog košarkaša. Najozbiljniji kandidat na listi potencijalnih muževa, verovali ili ne, bio je upravo naš Vlade Divac. Kako je, u vreme kada se serija početkom devedesetih godina prošlog veka snimala, Vlade bio na samom vrhu karijere i En-Bi-Ej mega star, to i ne čudi što je oko mlade plavuše zapalo baš za Srbina iz Prijepolja. U pomenutoj epizodi Keli će čak dva puta pokušati da smuva Vlada, i tokom košarkaške utakmice.

Prvi put izlazi na košarkaški teren prerušena u Tinu Tarner, a našem košarkašu nabacuje se dok (veoma loše) izvodi američku himnu. Posle neuspelog prvog pokušaja Keli se ne da obeshrabriti. Na poluvremenu se ponovo presvlači, ovog puta u navijačicu i pridružuje se plesnoj ekipi koja zabavlja publiku i košarkaški tim za koji igra Vlade. Keli prilazi Divcu i bez ustezanja mu kaže da bi mogla da ga učini veoma srećnim. Naš Vlade na to joj odgovara: "Stvarno? Mogla bi da mi popraviš video rekorder?". Na to zbunjena lepotica odgovara da će učiniti sve što treba, a zatim podiže suknju i skreće mu pažnju na njen broj telefona ispisan na butini. Vlade je zainteresovano pogleda i upita:

Foto Foks

"Ali, ja ovde vidim samo šest cifara", aludirajući na to da mora da podigne suknju još malo. Keli mu na to odgovara da ona, ipak, nije tako laka. Ipak, Vlade nije oženio ćerku Ala Bandija u popularnoj seriji, jer je u poslednjem trenutku na teren istrčala policija koja je sklonila Keli od košarkaša i time osujetila njen plan. Ovo je ostala jedna od legendarnih scena koje se fanovi Divca rado sećaju.

Ono što je veoma zanimljivo u vezi sa Divčevim gostovanjem u "Bračnim vodama" jeste i to da je upravo na setu ove serije legendarni košarkaš upoznao još jednu svetski poznatu ličnost, suprugu britanskog princa Harija, vojvotkinju od Saseksa, Megan Markl.

Foto Foks

Igrom slučaja, Tomas Markl, otac Megan Markl, bio je reditelj rasvete i fotografije na setu serije "Bračne vode", koju je Megan kao mala veoma volela. Baš zbog toga bila je i čest gost na snimanjima. Znajući da se narednog dana snimaju scene sa Divcem, čiji je Megan bila veliki obožavalac, otac ju je poveo na set kako bi ga upoznala. Tako je i nastala čuvena fotografija na kojoj su Megan Markl i Vlade Divac. Istina, Megan je tada imala svega 11 godina, ali princezin osmeh je lako prepoznatljiv.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju